GÜNCEL Haber Girişi : 23 Aralık 2023 00:30

İşadamı ferit Ulu’nun Sarıkamış Şehitleri anma mesajı

İşadamı ferit Ulu’nun Sarıkamış Şehitleri anma mesajı
İşadamı ferit Ulu’nun Sarıkamış Şehitleri anma mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İşadamı ferit Ulu’nun Sarıkamış Şehitleri anma mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARSLI İŞADAMI FERİT ULU’NUN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANMA MESAJI:

22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı- Rus savaşı sırasında Sarıkamış'ta bulunan Allahuekber Dağları'nda, yurdumuzun dört bir yanından gelen 90 bin kahraman askerimiz, vatanları uğruna canlarını hiç düşünmeden feda etmişlerdir. Dondurucu soğuk altında, her türlü zorluğa aldırmadan ve sonunu düşünmeden kol kola şehadete yürüyerek Türk Milletinin en acı destanlarından birini yazmışlardır.

Büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemişlerdir.

Sarıkamış'ta dondurucu soğukta günlerce cephe nöbeti bekleyen ve bu uğurda şehadete erenler bu vatan için ödenen bedellere en iyi örnek olarak tarihteki yerlerini almışlardır.

Sarıkamış'ta yaşanılanlar, özellikle geleceğimizin teminatı genç kuşaklarımızın ibret alarak önemli dersler çıkarması gereken büyük kahramanlık tablosudur. Yüreklerde taşınan vatan, millet ve bayrak sevgisi, eşsiz bir sağduyu ve yüksek disiplin anlayışıyla birleşerek kahraman Mehmetçiğin en zor şartlara bile göğüs germesini sağlamıştır.

Millî bir inançla görevini yerine getiren Türk askeri; emre itaati, mücadele azmi, kararlılığı ve fedakârlığıyla birer kardelene dönüşmüş ve aziz Milletimizin zihninde ve gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.

Sırtında kışlık giysisi ve ayağında düzgün bir botu dahi olmayan Mehmetçik, emre itaatkarlığını göstererek geldiği Sarıkamış'ta düşmandan çok kar ve tipiyle mücadele etti. Aralarında yaşları 12-13 olan çocukların da yer aldığı Türk askeri, düşmana bir kurşun bile sıkamadan donarak şehit düştü.

Vatanı ve milleti uğruna Sarıkamış ve daha nice cephelerde canlarını feda eden ecdadın torunları olmaktan gurur duyuyoruz. Onların vermiş olduğu şanlı mücadeleyi unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 109. sene-i devriyesinde Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.