GÜNCEL Haber Girişi : 02 Şubat 2023 01:00

İsmet Hagi güven tazeledi

İsmet Hagi güven tazeledi
İsmet Hagi güven tazeledi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İsmet Hagi güven tazeledi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Digor Ziraat Odası’nın 5. Olağan Genel Kuruluna tek aday olarak giren İsmet Hagi, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa getirildi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans salonundaki genel kurula Kağızman, Selim, Susuz, Sarıkamış Ziraat Odası başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ve delegeler katıldı.

Divan başkanlığını Sarıkamış Ziraat Odası başkanı Nesim Gök’ün yaptığı genel kurulda saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşı okundu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar ve TZOB Yönetim kurulu üyesi Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş’ın mesajlarının da okunduğu genel kurulda İsmet Hagi de bir konuşma yaparak hizmetlerini anlattı.

Gündem gereği gelir-gider bilançosu ve faaliyet raporu okunarak oya sunuldu ardından da seçime geçildi. Gerçekleştirilen seçim sonucunda İsmet Hagi 38 üyenin 35’nin oyunu alarak yeniden Digor Ziraat Odası Başkanı seçildi.

Başkan İsmet yaptığı sosyal medya hesabından yaptığı teşekkür açıklamasında, “Ziraat Odamızın 5. Olağan Genel Kurulunu yapmış bulunmaktayız. Bu süreçte emeği geçen Sayın Yönetim Kurulu üyelerimize, değerli Muhtarlarımıza, kıymetli delegelerimize ve saygıdeğer çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzun ilçemiz, ilimiz ve bölgemizdeki çiftçilerimize hayırlı ve  uğurlu olmasını diliyorum. Bize bu kutsal hizmet yolunda güvenen ve destek veren çiftçilerimize minnettarız. Çiftçilerimizden aldığımız güçle birlikte bu kutsal hizmet yolunda daha da emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

ZİRAAT ODALARI SEÇİMİ HAKKINDA:

Ziraat odaları seçimleri bilindiği üzere Şubat ayında organize edilmekte. 6964 sayılı yasanın yedi ve sekizinci maddeleri gereğince önce oda meclis seçilir. Makul süre bekledikten sonra yönetim kurulu seçimleri yapılır yani bu demektir ki seçim iki türlüdür, iki turda yapılır. Bu nedenle bu seçimler çok özellikli bir seçimdir ve çok dikkat gerektiren bir seçimdir.

İlk ilk turda oda meclis seçimi yapıldıktan sonra aynı sandık kurulu saat 17:00’den sonra işlemlerini bitirdikten ve işlemlerini sonuca bağladıktan sonra kazanan adayı yanına çağırıp davet eder. Oda yönetim kurulu makul bir süre bekledikten sonra oda yönetim kurulu seçilir, bu şekilde seçimler sonuçlandırılmış olur.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.