GÜNCEL Haber Girişi : 02 Aralık 2021 23:02

İsmet Hagi, Kars İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına adaylığını açıkladı

İsmet Hagi, Kars İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına adaylığını açıkladı
İsmet Hagi, Kars İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına adaylığını açıkladı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İsmet Hagi, Kars İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına adaylığını açıkladı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ziraat Odası Koordinatörü Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi, Kars İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Ziraat başkanlığı görevini başarıyla yürüten, önemli hizmetlere ve çalışmalara imza atan, Türkiye’nin dört bir yanında tarım adına düzenlenen etkinlik ve toplantılara katılan, bölgenin sorunlarını odanın genel merkezine iletmesiyle bilinen Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi, Kars İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Hagi yaptığı açıklamada, “Değerli hemşehrilerim, biliyorsunuz bölgemiz tarım ve hayvancılık potansiyeli olan ve ülkemizin hayvancılık konusunda et ve süt üretimi ile temel yapı taşlarından biridir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı olarak  özellikle de küçükbaş hayvan sayısı bölgemizde etkili tarım politikalarının olmaması nedeni ile azalmaya başlamıştır. Bu azalmalar ile birlikte her geçen gün daha da zor durumda kalan üreticilerimiz hayvancılığı bırakma noktasına kadar gelmeye mahkum edilmiştir.” dedi.

Hagi ayrıca, “Birliklerinin başında bulunan insanların  çiftçilerimize hizmet etmek yerine oturdukları koltuğu menfaatleri için kullanıyor olması  çiftçilerimizin emeklerini, zorluklarını görmezden gelmesi, kendim de bir üretici olarak elimi taşın altına koyma gereğini bana hissettirdi. Küçükbaş hayvancılık konusunda üreticilerimiz yeteri kadar teşvik edilmemektedir. Küçükbaş hayvancılık ile uğraşan üreticilerimize herhangi teknik bir destek sağlanamıyor. Küçükbaş hayvancılık geri planda bırakılıyor. Üreticilerimizin küçükbaş hayvancılık konusunda tesisleşme sorunları bulunmaktadır. Bu konuda birliklerdeki yetkililer tarafından bir iç ve dış pazar imkanı sağlanmıyor, ıslah programları tam olarak uygulanmıyor. Soy kütüğü kayıtları tam olarak tutulmuyor. Bunun sonucunda ilimizdeki küçükbaş hayvan sayısı günden güne azalmaya başlamıştır. Bu durum bölgemizde küçükbaş hayvancılığının kritik bir eşiğe geldiğini gösteriyor.” diye konuştu.

Hagi son olarak, “Değerli üreticilerimiz; çiftçimize hizmet etmek tarım ve hayvancılık sektöründe bölgemizin hak ettiği değeri görmesi için ve her koşulda çiftçilerimizin yanında olmak için çıktığımız bu yolda bölgemizdeki üreticilerimizin ısrarı ve desteği üzerine 2022 yılında yapılacak Kars İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı seçiminde siz değerli çiftçilerimize hizmet etmek yolunda aday olmuş bulunmaktayım.  Sizlerin desteği ile bölgemizde küçükbaş hayvancılık sektörüne daha iyi bir şekilde destek vermek ve hizmet etmek yolunda çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içinde  yürüteceğimize gönülden inanıyor  ve desteklerinizi bekliyorum.” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.