TÜRKİYE Düzenleme Tarihi : 18 Ekim 2020 22:46 Haber Girişi : 18 Ekim 2020 22:47

İstanbul’da İnsanlar Artık Koronavirüsü Dikkate Almıyor

İstanbul’da İnsanlar Artık Koronavirüsü Dikkate Almıyor
İstanbul’da İnsanlar Artık Koronavirüsü Dikkate Almıyor KAFKAS HABER AJANSI / OZAN AYKUTALP
İstanbul’da İnsanlar Artık Koronavirüsü Dikkate Almıyor

İstanbul’da İnsanlar Artık Koronavirüsü Dikkate Almıyor

KAFKAS HABER AJANSI / OZAN AYKUTALP

Avrupa ülkelerinde koronavirüs vakalarının tekrar artması üzerine bir süredir gevşetilen sosyal hayat kısıtlamaları tekrar yürürlüğe koyulurken İstanbul’da farklı işletmelerde faaliyet gösteren çalışanlar, halkın koronavirüsü artık dikkate almadığını söylüyor.

Ülkemizde ilk olarak Mart ayında görülmeye başlayan ve  kısa süre içinde sosyal kısıtlamaları hayatımıza sokan koronavirüs Avrupa’ya kabus olmaya devam ediyor. Son birkaç haftada vaka sayılarının ciddi oranda artış gösterdiği Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya’da gevşetilen tedbirler tekrar yürürlüğe koyulurken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde yaşanan vaka artışı ile ilgili açıklanmaları dikkatlerden kaçmadı. Bakan Koca, büyük şehirlerde vaka oranlarının hala yükselişte olduğunu söylerken İstanbul’da ki farklı işletmelerde faaliyet gösteren çalışanlar halkın virüsü ve tedbirleri  ciddiye almamasından şikayetçi.

‘Tedbirlere dikkat etmiyorlar’

 

İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden birinde güvenlik görevlisi olarak faaliyet gösteren bir çalışan özellikle hafta sonları insanların pandemi öncesinde olduğu gibi alışveriş merkezlerine gelmeye devam ettiğini ve alışveriş merkezlerine gelen bu insanların büyük çoğunluğunun tedbirlere dikkat etmeyerek maske, hijyen ve mesafe koşullarını göz ardı ettiklerini belirtiyor.

‘Problem çıkaranlar oluyor’

Aynı alışveriş merkezinde bir giyim mağazasında faaliyet gösteren başka bir çalışan ise inanların büyük çoğunlunun tedbirlere dikkat etmediğini söylerken bazı insanların mağazanın içerisine girdiklerinde maskelerini çıkardıklarını, bu yüzden çalışanlar olarak o insanları uyarmak zorunda kaldıklarını, bazı insanların ise maskelerini takma konusunda direnç göstererek sorun çıkarabildiklerini söylüyor.

‘Sitem edenler oluyor’

 

İstanbul’da bulunan bir kozmetik mağazasında faaliyet gösteren bir çalışan ise mağazaya gelen insanların tedbirlere uysalar bile maskeden dolayısıyla  sitem ettiklerinden bahsediyor.

‘Unutuyorlar’

Bir ayakkabı mağazasında faaliyet gösteren başka bir çalışan, mağazaya gelen insanların sağlık tedbirlerine yeterince dikkat etmediğini hatta insanların maskelerini bazen evlerinde veya bulundukları başka mekanlarda unuttuklarını söylüyor.

Maske Nedeniyle Yaşanan Olaylar

 

İstanbul’da ki farklı mağazalarda faaliyet gösteren çalışanların derdi aynı; İnsanların çoğu koronavirüsü artık dikkate almıyor. Öte yandan  maske takmadığı için güvenlik güçlerinden ceza alan, tedbirlere dikkat etmediği için diğer insanlarla tartışan kişiler ile ilgili artan haberler İstanbul’da koronavirüsün artık dikkate alınmadığını gösteriyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / OZAN AYKUTALP

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.