KARS Haber Girişi : 15 Aralık 2019 23:58

İstanbul’daki Arpaçaylılar Kaz Gecesinde buluştu

İstanbul’daki Arpaçaylılar Kaz Gecesinde buluştu
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, İstanbul Küçükçekmece’de Arpaçay Derneği tarafından düzenlenen Kaz Gecesi’ne katıldı.
İstanbul’daki Arpaçaylılar Kaz Gecesinde buluştu İstanbul’daki Arpaçaylılar Kaz Gecesinde buluştu

İstanbul’daki Arpaçaylılar Kaz Gecesinde buluştu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, İstanbul Küçükçekmece’de Arpaçay Derneği tarafından düzenlenen Kaz Gecesi’ne katıldı.

Arpaçay Derneği’nin birlik ve beraberliğin pekişmesi, hemşehri kucaklaşmasının sağlanması, hasretlerin giderilmesi, gelenek ve göreneklerin yaşatılması için geleneksel hale getirdiği dayanışma gecesine çok sayıda katılım oldu.

Saygı duruşunda bulunulması, istiklal marşının okunmasıyla başlayan kez gecesine Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Arpaçay Derneği Başkanı Gündüz Mutlu ve yönetimi,

Arpaçaylı işadamlarının yanı sıra İstanbul’daki Karslılar yoğun ilgi gösterdi.

Kaz gecesi adı altındaki dayanışma etkinliğinde leziz Kars kazı tadıldı, halaylar çekildi, türküler söylendi, uzun uzun sohbetler edildi. Dernek Başkanı Gündüz Mutlu masaları tek tek dolaşarak katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Çekilişlerin de yapıldığı gecede ismini vermek istemeyen bir çok kişi bağışlarda bulundu.

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay da burada yaptığı konuşmada bundan önce olduğu gibi bugün ve yarın da Arpaçay Derneği’nin yanında olacaklarını ve gerekli destekleri esirgemeyeceklerini söyledi.

Birlik ve beraberliğin sağlamlaşması adına bu tür etkinliklerin önemli olduğuna da dikkat çeten Başkan Erçetin Altay, “Bu tür buluşmalar hem tanışma hem kaynaşma hem de önümüzdeki buluşmaları artırmakta. Bizler Arpaçay’dan, İstanbul’dakilerde ç eşitli semtlerden gelerek bir arada olmanın heyecanını yaşamaktalar. Kars’ın güzide ilçesi Arpaçay’ımız gün geçtikçe daha da gelişiyor ve hizmetlerimizle daha da yaşanabilir bir hal alıyor. İlçemizin daha da gelişmesi ve büyümesi için el ele veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Dernek Başkanımız Gündüz Mutlu’ya ve tüm dernek yönetimine bu güzel etkinlik için teşekkür ediyorum” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.