SİYASET Haber Girişi : 14 Nisan 2023 03:32

İYİ Parti’den yeni kampanya videosu; ‘’AKFLIX Sunar: Davetsiz misafir’’

İYİ Parti’den yeni kampanya videosu; ‘’AKFLIX Sunar: Davetsiz misafir’’
İYİ Parti’den yeni kampanya videosu; ‘’AKFLIX Sunar: Davetsiz misafir’’ KAFKAS HABER AJANSI

İYİ Parti’den yeni kampanya videosu; ‘’AKFLIX Sunar: Davetsiz misafir’’

KAFKAS HABER AJANSI

İYİ Parti’den seçim kampanyasına yönelik yeni bir kampanya videosu daha geldi.

Ahlak, ekonomi, deprem, mülteci, terör ve demokrasi teması işlenen iletişim kampanyası serisinin ikinci videosu; ‘’Davetsiz Misafir’’ oldu.

Videoda Ak Parti iktidarının göçmen politikasındaki yanlışları, tutarsızlıkları ve denetimsizliği somut örnekler üzerinden işlendi.

‘’DELİK DEŞİK EDİLEN BİR SINIR’’

 ‘’AKFLIX SUNAR’’ yazısıyla açılışı yapılan videonun ilk bölümünde; ‘’Delik deşik edilen bir sınır’’ seslendirmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Refah Partisi dönemindeyken dönemin iktidarına karşı kullandığı ‘’İşte dış politikadaki düştüğümüz durum bu. ‘Gelin ya ne kadar varsa gelin.’ diyorsun ama bak bunları nereye yerleştireceksin? Bu nasıl bir devlet anlayışı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?’’ sözlerine yer verildi.

Aynı zamanda 2013 yılından beri Türkiye’ye giren ve çeşitli bölgelere yayılan Suriyeli ve Afgan sığınmacılara vurgu yapılarak Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl söylediği; ‘’Ülkelerine göndereceğiz.’ diyorlar. Biz göndermeyeceğiz.’’ ifadelerine yer verildi.

‘’GÜVENLİĞİ HİÇE SAYAN BİR TAVIR’’

Videonun ikinci bölümünde, ‘’Güvenliği hiçe sayan bir tavır’’ seslendirmesiyle; İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki patlama olayında yakalanan Suriye uyruklu şahsın, Şanlıurfa’da 3 çocuğa cinsel istismarda bulunan Suriyeli 3 şahsın, Kocaeli’nde Ayşegül Aydın isimli bir genç kıza cinsel istismara kalkışan ve genç kızın hayatını kaybetmesine yol açan Afgan uyruklu şahsın, İstanbul’da bir AVM’de tuvalette gizlice kadınları çekmeye çalışırken yakalanan Suriyeli mültecilerin görüntüleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; ‘’Bu kardeşlerimize vatandaşlık imkânını vereceğiz.’’ söylemleri yer aldı.

Aynı zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun; ‘’2011 yılından itibaren 200.950 Suriyeli, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu.’’ ifadeleri de videoda kullanıldı.

 ‘’HER SANİYE BÜYÜYEN BİR TEHDİT’’

Videonun üçüncü bölümünde; ‘’Her saniye büyüyen bir tehdit’’ seslendirmesiyle; mültecilerin kadınları gizlice görüntüleme haberlerine yer verilirken bunun karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mültecilere yönelik; ‘’Bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız.’’ ifadeleri yer aldı.

‘’ÖZ YURDUNDA GARİP KALAN’’

Videonun son bölümünde; ‘’Öz yurdunda garip kalan’’ seslendirmesiyle; 2021 yılında Ankara’nın Altındağ ilçesinde iki Türk gencini bıçakla yaralayan ve birinin hayatını kaybetmesine sebep olan Suriyeli mülteci karşısında Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in; ‘’Mültecilere sahip çıkma görevini tek başına Türkiye yerine getiriyor.’’ ifadeleri kullanıldı.

Videoda, sokak röportajlarında mültecilerden rahatsızlıklarını dile getiren Türk vatandaşlarının ifadelerine yer verilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gençlik Buluşması’nda; ‘’Mülteciler noktasında Türkiye dünyada bir numara.’’ söylemleri yer aldı.

Videonun ilerleyen bölümlerinde Arapça tabelalar, sınırlardan kontrolsüzce giren yüzlerce sığınmacı görüntüleri yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, mültecileri işaret ederek söylediği; ‘’Biz bundan da rahatsızlık duymuyoruz.’’ ifadelerine yer verildi.

’14 MAYIS’TA TÜRKİYE TARİH YAZACAK!’’

Videonun sonunda ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ve çeşitli demografilerden vatandaşların yer aldığı illüstrasyon çizimlerin yer aldığı görsel ile birlikte Akşener’in; ‘’Tüm bunlar son bulacak ve yepyeni bir güneş doğacak. Çünkü 14 Mayıs'ta Türkiye tarih yazacak!’’ ifadelerine yer verilerek 2023 yılında; Atatürk’ün vizyonu, her daim ileri düsturu, 1923 ruhu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in liderliğinde Türkiye’nin tarih yazacağı mesajı verildi.

Önümüzdeki günlerde de kampanyanın diğer değer setleriyle ilgili video paylaşımları, yine İYİ Parti’nin resmî sosyal medya hesapları üzerinden yapılacaktır. 

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

////////////

İYİ PARTİ’DEN YENİ KAMPANYA VİDEOSU; ‘’RECEP BEY SUNAR: AHLAKIN SONU’’

İYİ Parti 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik seçim kampanyasını geçtiğimiz günlerde ‘’TÜRKİYE TARİH YAZACAK!’’ sloganıyla duyurmuştu.

İllüstrasyon çizimlerle Türkiye geneline yansıyan billboardların ardından kampanyanın dijital mecralardaki startı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in en son gerçekleşen grup toplantısında çok ses getiren konuşmasının yer aldığı video ile başlamıştı.

‘’RECEP BEY SUNAR; AHLAKIN SONU’’

İYİ Parti’den seçim kampanyasına yönelik yeni bir kampanya videosu daha geldi.

Ahlak, ekonomi, deprem, mülteci, terör ve demokrasi teması işlenen iletişim kampanyası serisinin ilk videosu; “Ahlakın Sonu” oldu.

Videoda Ak Parti iktidarının 21 yıllık ahlaksal çöküşü; hakaret, kutuplaştırma ve nefret içeren söylemleriyle; yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık iddialarıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik tehditleriyle, somut örnekler üzerinden işlendi.

‘’HAKERETİ VE KÜFRÜ DİLİNE DOLAYAN BİR ŞAHIS…’’

‘’Recep Bey Sunar’’ yazısıyla açılışı yapılan videonun ilk bölümünde; ‘’Hakareti ve küfrü diline dolayan bir şahıs’’ seslendirmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere; kadınlara, gençlere ve toplumun birçok kesimine karşı kullandığı hakaret, küfür ve aşağılayıcı söylemlerine yer verildi.

‘’HIRSIZLIĞI ÖDÜLLENDİREN BİR ANLAYIŞ…’’

Videonun ikinci bölümünde, 21 yıllık Ak Parti iktidarı boyunca ortaya çıkmasına rağmen âdeta ödüllendirilen yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet iddialarına; ‘’Hırsızlığı ödüllendiren bir anlayış’’ seslendirmesiyle yer verildi.

Süleyman Soylu’nun Demokrat Parti Genel Başkanlığı döneminde Ak Parti için kullandığı; ‘’Millet güven bakar. Millet ahlak bakar. Türkiye’nin en yolsuzluğa bulaşmış iktidarlarından bir tanesi. Belediyelerde yolsuzluk, bakanlıklarda yolsuzluk, kamu kuruluşlarında yolsuzluk…’’ ifadeleri hatırlatılarak Ruhsar Pekcan’ın kendi bakanlığı üzerinden dezenfektan satışı, Melik Gökçek’in Ankapark’taki yolsuzlukları gösterildi.

Ayrıca Sedat Peker’in delilleriyle ortaya koymasına rağmen bir sonuç alınmayan Sermaye Piyasası Kurulu’ndaki rüşvet çarkı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili iddialar videoda yerini alırken Ensar Vakfı’na Kızılay üzerinden para aktarılması da unutulmadı.

‘’YARGILAYAN, HEDEF GÖSTEREN, TEHDİT EDEN BİR YÖNETİM…’’

Videonun son bölümünde; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik tüm tehditlerine ve son olarak İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Binası’nın kurşunlanmasına ‘’Yargılayan, hedef gösteren bir yönetim’’ seslendirmesiyle yer verildi.

‘’14 MAYIS’TA TÜRKİYE TARİH YAZACAK!’’

Videonun sonunda ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ve çeşitli demografilerden vatandaşların yer aldığı illüstrasyon çizimlerin yer aldığı görsel ile birlikte Akşener’in; ‘’Tüm bunlar son bulacak ve yepyeni bir güneş doğacak. Çünkü 14 Mayıs'ta Türkiye tarih yazacak!’’ ifadelerine yer verilerek 2023 yılında; Atatürk’ün vizyonu, her daim ileri düsturu, 1923 ruhu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in liderliğinde Türkiye’nin tarih yazacağı mesajı verildi.

Önümüzdeki günlerde de kampanyanın diğer değer setleriyle ilgili video paylaşımları, yine İYİ Parti’nin resmî sosyal medya hesapları üzerinden yapılacaktır. 

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Uğur Boy ile adaylık söyleşisi

KAFKAS HABER AJANSI/ BEDİR ALTUNOK

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Kars’tan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2. Sıra Milletvekili adayı olan Uğur Boy ile adaylık üzerine söyleşi yaptık.

BİZ BU DAVAYA GÖNÜL VERMİŞ KİŞİLERİZ

Kafkas Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan Uğur Boy, “Biz bu davaya gönül vermiş kişileriz. Bizim için sıranın ya da listenin hiç bir önemi yoktur. Genel merkezimizin bize işaret ettiği yeri biz kendimize işaret biliriz. O düşünceyle de canla başla çalışacağız. Milliyetçi Hareket Partisi Kars'ta her zaman var olan bir partidir. Kars kadim bir şehir, milliyetçi bir şehirdir. Her ne kadar diğer partili arkadaşlarımız MHP'yi Kars'ta yok saymış olsalar da MHP her zaman ya birinci ya da ikinci olmuştur. O yüzden inanıyorum ki çok rahatlıkla bir vekil çıkaracağız ve 2. vekil için de elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“UĞUR BOY KİMDİR?”

 “Uğur Boy kimdir?” sorusuna da “Uğur Boy her şeyden önce bu şehrin evladıdır. Bu şehirde doğmuş, bu şehirde büyümüştür. Sadece eğitim dönemin de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde kamu yönetimi bölümünü bitirmiştir. Daha sonrasın da doğup büyüdüğüm şehre gelerek burada ticaret ile uğraştım. Bütün yatırımlarımı, bütün emeğimi bu şehir için harcadım. Bunu da yaparken milli duygular ile yaptım. Belki Kars'a yatırdığımız parayı başka şehirlere yatırsaydık çok güzel sonuçlar da elde edebilirdik. Ama bizim amacımız para kazanmak değil Kars'a hizmet etmekti. Düğünlerimiz, cenazelerimiz bu şehirde oldu, iyiyi de kötüyü de bu şehirde gördüm ve bu şehir için bir şeyler yapmak istedim. Eğer vekillikte de bu şehre bir katkımız olacaksa ne mutlu bana. Vekillik olmasa bile bu şehre hizmetlerimiz devam edecektir.” diye konuştu.

VATANINI EN ÇOK SEVEN VATANI İÇİN EN ÇOK ÇALIŞAN KİŞİDİR

“Vatanını en çok seven vatanı için en çok çalışan kişidir.” diyen Uğur Boy, “Biz her zaman bu anlayış ile hareket ettik. Benim çocukluktan beri kurduğum hayaldir bu. Bu şehirde sadece etnik köken üzerinde siyaset yapıldı. 36 yaşındayım ve 36 yılda da gördüğümüz şu ki; birileri eline çantayı alıp bu şehre gelip vatandaşa ‘sen Kürtsün’ diyor ‘başka bir partiye oy verirsen ihanet edersin’ diyor ya da ‘sen Azerisin bu şehri Kürtlere bırakmamanız lazım’ diyor. Terekemelere de ‘sizin kendi adayınızın olması lazım’ diyor. Bu en kolay siyasettir ve sığınabildikleri tek liman da budur. Hiç birisi gelip de projelerinden yatırımlarından bahsetmiyor. Sadece etnik köken üzerinden siyaset yapan insanlar var. Benim hayalim bu şehirde bunu bitirebilmek. Ben Terekemeyim diye bütün Terekemelerin oyuna ipotek koymaya hakkım yok. Ya da aday Kürt diye bütün Kürtlerin oyuna ipotek koyamaz.” diye konuştu.

BİZİM İSTEDİĞİMİZ BU ŞEHİRDE ARTIK ETNİK KÖKEN ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASIN

Siyasi geçmişinden de bahseden Uğur Boy şunları söyledi:

“Biz siyasete ilk olarak ocakta başladık.  Kürşat Bağış döneminde ilk olarak ocakta yer aldım. Daha sonra Karaman'da okuduğum üniversitede 2 yıl başkanlık yaptım. Son 2 yılımda da Kazım Karabekir'de Ülkü ocakları başkanlığı yaptım. 4 yıldır da Kars MHP Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Bizim istediğimiz bu şehirde artık etnik köken üzerinden siyaset yapılmasın. Çünkü birileri gelip gittikten sonra bizler bu şehirde yaşamaya devam ediyoruz. 1 ay boyunca bir kutuplaştırma yaşanıyor bu şehirde. O insanlar gittikten sonra bu şehrin çamurunda, yolunda yine biz birlikte yürüyoruz. Kimsenin aramıza nifak tohumu serpmesini istemiyorum. En azından ben bunun için bir kıvılcım olmak istiyorum.”

HERKESİN OYUNA TALİBİZ

Kars’ta herkesin oyuna talip olduklarını da kaydeden Uğur Boy konuşmasını şöyle tamamladı:

“Biz bu şehirde ki her vatandaşın oyuna talibiz. Milliyetçi Hareket Partisi köklü bir partidir, teşkilatlı bir partidir. Bizde genel merkezimizin takdiri her şeyin üstündedir. O yüzden tartışma, kavga ya da sıraya girme gibi bir mücadelemiz asla olmaz. ‘Bana neden oy versinler’ diye soracak olursanız. Ben onlardan birisiyim yarın seçimden sonra birçok aday Ankara'ya İstanbul'a döndükten sonra ben yine bu şehirde kalmaya devam edeceğim. Caddeye çıktığımız da biz birbirimizin yüzünü göreceğiz. Kars halkının sorunlarını çok iyi biliyorum çünkü aynı sorunları ben de yaşıyorum. Çamur, yol ve su gibi sorunları ben de yaşıyorum. Eğer vatandaşımız benim samimiyetime güveniyor ise oylarını bekliyorum. Bunu başarabileceğime ve Kars'ı temsil edebileceğime inanıyorum. Ben sırf Terekemeyim diye bana oy vermesinler bana inandıkları ve güvendikleri için oy versinler. Terekeme olmak bir üstünlük değildir. Kimsenin bir etnik kökenden dolayı üstünlüğü yoktur. ‘Gerçekten Uğur Boy bu şehre hizmet edebilir’ diyorlarsa bana oy versinler. Çünkü ben elimde çantayla gelmedim. Bu şehrin yarısından çoğu beni tanıyor. Halkımızın takdirine bırakıyoruz. Teşekkür ederiz.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.