SAĞLIK Haber Girişi : 18 Nisan 2018 10:23

Kafkas Güzelleri Büyüledi

Kafkas Güzelleri Büyüledi
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ev sahipliğinde “Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni” düzenlendi. Şenlikte sahne alan Gürcistan Lomsia Folklor Ekibi hareketli danslarıyla salonu coşturdu. Ekip lideri (Gristi Menabdistvili) Kristine Menabdişvili

Kafkas Güzelleri Büyüledi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ev sahipliğinde “Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni” düzenlendi. Şenlikte sahne alan Gürcistan Lomsia Folklor Ekibi hareketli danslarıyla salonu coşturdu. Ekip lideri (Gristi Menabdistvili) Kristine Menabdişvili (26) ile oyuncu Nini Gogoladze (15) güzellikleriyle adeta büyülediler.

KAÜ, Kafkasya coğrafyasındaki ülkelerin sahi oldukları ortak mirastan yola çıkarak geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemek dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda birikimlerin paylaşılması adına 9 ülkenin katılımıyla bilim ve kültür şöleni düzenlendi.

Düzenlenen törenle açılışı yapılan 1 Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni; Gürcistan, Nahçivan, İran Tebriz ve Kars’ın dans ve müzik grupları kültürel etkinlikte bir araya gelerek Kapalıspor Salonu’nda gösteri sundular. Grupların kendi yörelerine ait dans ve müzik dinletisi sunduğu şölene vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

KAÜ’nün Kafkaslara Açılan Bilim Kapısı misyonuyla başlattığı şölene Gürcistan, Rusya, Dağistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Nahçivan, İran Tebriz ve Kars Üniversiteleri katıldı. Başbakanlık TİKA ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteklediği şölende birbirinden renkli gösteriler sunan üniversiteliler büyük beğeni topladı.

KAFKASYA GÜZELLERİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.