EĞİTİM Haber Girişi : 20 Haziran 2022 12:11

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 16. dönem mezunlarını verdi

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 16. dönem mezunlarını verdi
Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 16. dönem mezunlarını verdi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 16. dönem mezunlarını verdi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuvarı, 16. Dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşadı. Bir sevinç de üniversite birincisinin kendi bünyelerinden çıkması oldu. Üniversite birincisi Özge Çağan Yıldırım’ın, “Zaman vatana hizmet zamanıdır” sözü büyük alkış aldı.

2021-2022 eğitim-öğretim dönemi üniversite birincisi Devlet Konservatuvarı’ndan çıktı. Konservatuvardan mezun olan öğrencilere, diplomaları teslim edildi. Coşkunun hakim olduğu mezuniyet töreninde koro ve halk oyunları gösterilerinin ardından kepler havaya fırlatıldı. Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan öğrencilere başarı dileklerinde bulunan 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Umuyor ve diliyoruz ki başarılarınız ülke dışına taşsın. Uluslararası arenada Karsımız’ın temsilcisi olun. Rabbim yolunuzu açık etsin” dedi.

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda mezuniyet coşkusu yaşandı. Devlet Konservatuvarı’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Vali Yardımcısı Tahir Yılmaz, Kars Milletvekili / 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rektör Hüsnü Kapu, Ak Parti İl Koordinatörü Muhammet Esat Nuhoğlu, Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Gençlik Spor İl Müdürü Nedim Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Yavuz Selim Kafkasyalı, DSİ 24. Bölge Müdür Yardımcısı Muhyettin Eroğlu,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, bir çok fakülte dekanı, çeşitli fakültelerden öğretim elemanları, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde öğrencilere seslenen 65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, mezunlara hayatlarında başarılar diledi. Kafkas Üniversitesi’nin 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde yaklaşık 6 bin mezun verdiğine dikkat çeken Arslan, “Hem hocalarımızı, hem 6 bin mezunumuzu tebrik ediyoruz. Rabbim yollarını açık eylesin inşallah, elbette ki her biri bundan sonra hem Kafkas Üniversitemiz’in, hem de Karsımız’ın temsilcileri olacak. Umuyor ve diliyoruz ki başarıları ülke dışına taşın ve uluslararası arenada Karsımız’ın temsilcileri olsunlar. O anlamda başarı dileklerimizi iletiyoruz. Sizlerin bu mezuniyet törenine katılarak Kafkas Üniversitesi’nden mezun olan tüm öğrencilerimizin de mezuniyetini tebrik ediyorum” dedi.

‘BASAMAKLARI ÇIKIN’

“Üniversite pozisyon kazandırır, asıl önemli olan aldığınız bu pozisyondan sonra kendinizi daha da geliştirmek” diyerek sözlerine devam eden Arslan, “Başarı merdivenlerini basamak basamak yukarı çıkmanız en büyük dileğimiz. İnşallah bu başarı basamaklarını tek tek çıkacaksınız. Öğrenmenin yaşı yok, hele sizin alanlarınızda hiç yok. Merdivenin basamakları sonsuz. İnşallah bir bir yukarı çıkarsınız. Hem şehrimizi, hem üniversitemizi hem de ülkemizi dünya çapında temsil edersiniz. Önümüzde başarılı örnekler var, umuyor ve diliyorum ki o başarılı hocalarımızı örnek alarak bizi daha iyi yerlerde temsil edersiniz” diye konuştu.

KEPLER FIRLATILDI

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ise, “Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2005 yılında kuruldu. 2006 yılında ilk öğrencilerini alan Devlet Konservatuvarımız, 2010 yılında ilk mezunlarını verdi. 16. Mezuniyet Töreni’ni gerçekleştiren Devlet Konservatuvarımız gerek üniversitemizi gerekse de şehrimizi hem yurt içinde hem de yurt dışında çeşitli kültürel arenalarda temsil etmektedir. Birçok ulusal ve uluslararası konserde ve festivallerde temsilin yanı sıra çeşitli ödüller de kazanan Devlet Konservatuvarımız günden güne başarılarını artırarak devam etmektedir” dedi. Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, isimleri tek tek okunarak kürsüye çağırıldı ve diplomaları verildi. Mezuniyet töreni programı kapsamında koro ve halk oyunu gösterileri yapıldı. Ardından ‘Kafkas Üniversitesi Mezuniyet Andı’nı hep bir ağızdan okuyan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Tören, Türk Halk Müziği konseriyle son buldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.