EĞİTİM Haber Girişi : 07 Temmuz 2024 01:06

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 20. Dönem mezuniyet sevinci

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 20. Dönem mezuniyet sevinci
Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 20. Dönem mezuniyet sevinci KAFKAS HABER AJANSI / BEDIR ALTUNOK

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 20. Dönem mezuniyet sevinci

KAFKAS HABER AJANSI / BEDIR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2023-2024 yılı mezuniyet töreni Ahmet Arslan Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törene KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, İİBF Dekanı Prof. Dr. Erkan Tokucu, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ Genel Müdür yardımcısı Yakup Yazar, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

BUNDAN SONRAKİ YAŞAMINIZDA HEPİNİZE SAĞLIK, MUTLULUK VE BAŞARILAR DİLERİM

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’nun açılış konuşmasından sonra Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger kürsüye çıktı.

Başkan Senger şunları söyledi:

“Sayın Rektörüm, Rektör yardımcılarım, değerli akademisyenler, kıymetli idari personelimiz, sevgili öğrenciler,  bu günleri görmenin hayalini ve özlemini yaşayan saygıdeğer veliler ve değerli misafirler. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bugün burada, şahsımın da uzun yıllar hizmet etmekten onur duyduğu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 20. Dönem mezuniyet törenini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu gurur şu anda eğitimini başarı ile bitiren mezun öğrencilerimizin şahsında, üniversitemiz, fakültemiz ve çocuklarının bu günlere gelmesinde her türlü fedakârlığı gösteren anne babalarına da aittir.

Değerli Mezunlarımız; Eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancım tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı, siz ve aileniz kadar Kafkas Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.

Değerli veliler; Şu anda büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için buradasınız. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar değerlidir. Çocuklarınızın mezuniyetlerinin Vatana Millete ve siz ailelerine de hayırlı uğurlu olmasını dilerim.

Öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan kıymetli meslektaşlarım, memleketimizin geleceğine sunduğunuz katkılarınızdan dolayı hepinizi tebrik eder, akademik hayatınızda hepinize üstün başarılar dilerim. Kıymetli Öğrencilerim; Hepinizin mezuniyetlerinizi kutlarken bundan sonraki yaşamınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”

ASLINDA BU SİZİN HİKÂYENİZDE BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ EMİN OLUN

İŞBF Dekanı Prof. Dr. Erkan Tokucu da yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Belediye Başkanım, Sayın rektörüm, Sayın Genel Müdür Yardımcım, Sayın rektör yardımcılarım, Sayın dekanlarım ve mezuniyet törenimiz için gelen, bu günleri görmenin hayalini ve özlemini yaşayan kıymetli velilerimiz ve tabi bugün kendileri için burada toplandığımız sevgili öğrencilerimiz; öncelikle hepiniz törenimize hoş geldiniz. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenini yaparken hem hayata karışacak yeni öğrencilerini mezun etmenin gururunu hem de bir yaş daha almanın mutluluğunu yaşıyor. Fakültemiz 1998 yılında kurulduğundan beri gelişen ve büyüyen, Kafkas Üniversitesi bünyesinde olmaktan onur duyan, önemli fakültelerden biridir. 1998 yılında sadece İşletme bölümüyle serüveni başlayan fakültemiz bugün İşletme, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Yönetim Bilişim Sistemleri, Sosyal Hizmet ve Elektronik Ticaret ve Yönetimi olmak üzere 8 bölümü, 1095 öğrencisi, 80öğretim elemanı ve 10 idari personeli bulunan, her geçen yıl gerek lisans ve gerekse lisansüstü düzeyde bölüm sayısı sürekli artan özel bir fakültedir. Bugün Elektronik Ticaret ve Yönetimi bölümü dışında diğer 7 bölümümüzden toplam 322 öğrencimiz mezun oluyor.

Değerli Mezunlarımız,

Bugün eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından bir olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yaşayacağınız çok uzun yıllar ve çok yapacağınız başarılı işler var.  Aslında bu sizin hikâyenizde bir son değil, yepyeni bir başlangıç emin olun. Sizlerin bu bilinçle kariyer basamaklarınızı hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve topluma olacak katkınız siz ve aileniz kadar Üniversite ve fakültemizi de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.

Değerli veliler,

Gerek yakından gerek uzaktan gelerek; büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için bizi onurlandırdınız. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar değerlidir. Mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerinebüyük katkı sunan siz değerli anne ve babalara ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum. 

Değerli Öğretim Elemanlarımız,

Bu önemli günün en önemli mimarları olarak dört yıl boyunca öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle sizlere de öğrenci ve veliler adına şükranlarımı sunuyorum. Onlara sadece bilgi vermekle kalmadınız aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz.

Değerli misafirlerimiz, sözlerime son vermeden önce bugün Genel Müdür Yardımcısı aramızda bulunan Aytemiz ailesine de sizlerin adına teşekkür etmek istiyorum. Fakültemizin ihtiyaç duyduğu her an yanında olan, maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen, bugün de mezuniyet hediyeleriyle programımıza katılarak bizleri onurlandıran Aytemiz ailesi nezdinde Sayın Yakup YAZAR beyefendiye şükranlarımı sunuyor,  Sayın Aytemiz Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Aytemiz beyefendiye de selam ve sevgilerimi yolluyorum.

Değerli öğrencilerimiz, mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailenizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı talep ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum.

Yolunuz açık olsun”

KARS'IN KÜLTÜREL MİRASINA VE İNSANINA OLAN BAĞLILIĞIMIZI HER FIRSATTA GÖSTERDİK

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ Genel Müdür yardımcısı Yakup Yazar, ise şu konuşmayı yaptı:

“Sayın Rektörüm, Sayın Rektör Yardımcılarım,

Sayın Dekanım, Değerli Hocalarımız, Sevgili Gençler Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlar, Sözlerime başlamadan önce Kars’ımızın medarı iftarları Sn. İsmail Aytemiz, Sn. Hüseyin Aytemiz selam ve sevgilerini iletmek istiyorum.

Bugün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 20. Dönem mezuniyet töreninde bu güzel şehrin bir evladı olarak  sizlerle bir arada bulunmaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kafkas Üniversitesi İİBF 20. Dönem mezuniyeti hayırlı olsun.

Sevgili Gençler, Bugün burada sizlerin geleceğe umutla baktığı, bilgiyle donanmış bir neslin mezuniyetine tanıklık ediyoruz. Sizler zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız ve şimdi yeni bir dönemin eşiğindesiniz. Bu süreçte elde ettiğiniz bilgi ve tecrübelerin sizleri hayatta bir adım öne çıkaracağına inanıyorum. Seçtiğiniz yol her ne olursa olsun ülkemize katma değer sağlayacak işler yapacağınıza eminim. Bir ağabeyiniz olarak  çalışma hayatınızda görev ve sorumluluk bilinciyle hareket etmenizi ve en önemlisi sevdiğiniz işi yapmanızı naçizane tavsiye ederim. Şahsi kariyerimde beni başarıya götüren en önemli etken buydu.

Sizler de güzel vatanımızın evlatları olarak aldığınız eğitimle ülkemizin dört bir yanında ışık saçacak bilgi ve birikiminizle toplumumuza katkı sağlayacaksınız. Bu yolculukta cesaretinizi ve azminizi asla kaybetmeyin. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." Bu sözü rehber edinerek  bilim ve bilgi ışığında ilerlemeye devam edin.

Bugün mezun olarak yeni bir hayata adım atarken; Unutmayın ki başarı sabır ve kararlılıkla gelir. Her biriniz geleceğin liderleri, bilim insanları, girişimcileri ve profesyonelleri olacaksınız.  Sizlere olan güvenimiz tamdır. Sizlerin başarısı bu salonda bulunan başta aileleriniz olmak üzere değerli hocalarınızın da gurur kaynağı olacaktır.

Unutmayın ki, İnsanlar kıyafetleri ile karşılanır, bilgisi ile ağırlanır, ahlakı ile uğurlanır.

Kafkas Üniversitesinin bugünkü ve daha önceki mezuniyetlerinde çok değerli katkıları olan; Kars’ımızın çok değerli iş adamları Sn. İsmail Aytemiz ve Sn. Hüseyin Aytemiz tarafından 1963 yılında kurulan Aytemiz, Türkiye’de akaryakıt sektörünün öncü ve  lider firmaları arasında yer almıştır. Aytemiz ailesi bu toprakların değerlerini her zaman ön planda tuttu. Kars'ın kültürel mirasına ve insanına olan bağlılıklarını her fırsatta gösterdiler ve göstermeye devam etmektedirler. 

Kars’ın medarı iftiharı Sn. İsmail Aytemiz’in güzel şehrimiz Kars’a yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle TBMM Üstün Hizmet Madalyası ve Kafkas Üniversitesi Fahri Doktora ünvanı verilen Sn. İsmail Aytemiz’in Kars’ımıza sağladığı İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı, Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi ve Yurdu, Aynur Aytemiz Kız Öğrenci Yurdu, Kafkas Üniversitesi Konservatuarı Donanımı, Çocuk Trafik Eğitim Parkı gibi adlarını sayamayacağım şehrimize kazandırdığı sosyal sorumluluk  projelerinden salonda bulunan siz değerli konuklar tarafından bilinmektedir. Sn. İsmail Aytemiz’den hayata dair ve  başarıya ulaşmak çok şey öğrendim. 

Aytemiz ailesinin gizli kahramanı Sn. Hüseyin Aytemiz’in, Aytemiz Akaryakıtın büyümesinde çok büyük emek ve katkıları olmuştur. Tesisleşme ve bayilik networkünün kurulması sürecinde kendisiyle  çok yakinen çalıştım. Kendisinden yaptığım işlerin tüm detayına hâkim olmanın önemini ve her daim yeniliğe açık olmayı öğrendim.

Sn. Hüseyin Aytemiz’in Kafkas Üniversitesi’ne, Kars’ın il merkez ve ilçelerinde başta eğitim kurumları olmak üzere yapmış olduğu çeşitli yardım ve sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştiren çok değerli bir hemşerimiz. Kafkas Üniversitesi İİBF Konferans Salonu, Bilgisayar Bilişim Laboratuvarı, Alpaslan Lisesi Bilgisayar Odası, Susuz Belediyesi Vidanjör Bağışı, Susuz Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Spor Salonu Alt zemin yapımı ve Boyanması, Ziya Gökalp Okulu Bilgisayar Bağışı ve Okulun Boyanması, Taşlıca Köyü İçme Suyu Getirilmesi,   Kırıkkale Üniversitesi Petro Kimya MYO, Seher Vuslat İlköğretim Okulu, Kırıkkale Üniversitesi Deneysel Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı

Huzurlarınızda kendilerine saygılarımı iletmek istiyorum. İyi ki varsınız.

Sözlerime son verirken,  Bu başarıyı elde etmenizde emeği geçen kıymetli ailelerinize, Değerli rektörümüze ve yardımcılarına, fakülte dekanımıza, hocalarımıza ve tüm üniversite personeline teşekkür etmek istiyorum. Onların destek ve gayretleri olmasaydı, bugün burada bu başarıyı kutlamak mümkün olmazdı.

Sevgili Gençler; geleceğiniz parlak, yolunuz açık, hayat boyu başarı ve mutluluklar sizinle olsun. Sevgi ve Saygılarımla,”

Protokol konuşmalarından sonra Fakülte birincisi Yulduz Buranbaeva konuşma partı ve ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Anısına Fakülte Birincisi Plaket Çaktı ve Fakülte Bölümlerinde verilen ödüllerinin takdim edilmesine geçildi.

Fakülte öğrencilerine diplomalarının takdim edilmesinden yapılan toplu Kep atma töreni ve müzik dinletisiyle program sona erdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.