KARS Haber Girişi : 15 Ocak 2021 22:57

Kafkas Üniversitesi’nde Çevrimiçi Webinar etkinliği

Kafkas Üniversitesi’nde Çevrimiçi Webinar etkinliği
Kafkas Üniversitesi’nde Çevrimiçi Webinar etkinliği KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kafkas Üniversitesi’nde Çevrimiçi Webinar etkinliği

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sibel Polat tarafından düzenlenen “Bilimsel Araştırma Süreci, Genel Yazım Kuralları ve Bilimsel Etik” adlı Çevrimiçi Webinar etkinliği 14 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Web tabanlı ortamda ilk defa gerçekleştirilen seminer aracılığıyla Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile bir araya gelindi.  Polat, final sınavı öncesinde öğrencilerin ödev hazırlama sürecine bilimsel anlamda katkı sağlamak, bilimsel etik unsurları hakkında farkındalık oluşturmak adına Devlet Konservatuvarı öğrencilerine seminer verdiğini ifade etti. Polat, yüz yüze eğitime devam ederken Pandemi nedeniyle bir anda uzaktan eğitimle karşı karşıya kalan öğrencilerimizin bu zorlu süreçte yanlarında olduğumuzu hissettirmenin önemli olduğunu ekledi. Ayrıca hızla gelişen yapay zekâ teknolojisi ile bilim etiği ve özgünlük konularının daha da önem kazandığı çağımızda, öğrencilere lisans eğitiminin başlangıcından itibaren bilimsel araştırma süreci ile ilgili eğitimlerin verilmesinin ve öğrencilerin ödevlerini bilimsel yaklaşımla hazırlamaları konusunda farkındalık yaratmanın akademik gelişimleri açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Polat, final sınavı öncesinde düzenlediği bilimsel etkinlik ile öğrencilerin motivasyonlarını da olumlu yönde etkilemeyi hedeflediğini belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Sibel Polat programın gerçekleştirilmesinde Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu başta olmak üzere, etkinliğe afiş tasarımı ile katkı sağlayan Güzel Sanatlar Fakültesi Arş. Gör. Sümeyye Özbek’e ve etkinliğin gerçekleştirilmesi sürecinde desteğini eksik etmeyen Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sekreteri Çetin Aktaş’a da ayrıca teşekkür etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.