KARS Haber Girişi : 31 Mayıs 2021 00:37

Kağızman'da Çelik Saz Evi açıldı

Kağızman'da Çelik Saz Evi açıldı
Kağızman'da Çelik Saz Evi açıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kağızman'da Çelik Saz Evi açıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Kağızman ilçesinin sevilen yüzü Bağlama Ustası Gazeteci Ali Çelik, ilçe merkezinde saz evi açtı. Çelik Saz Evi ismini verdiği işyerinde Türkiye’nin dört bir yanına saz gönderen Ali Çelik, bu tür işyerlerinin açılmasının yöresel halk edebiyatı kültürümüze önemli bir katkı sunduğunu belirtti. Yeni neslin bağlamaya olan ilgisinin her geçen gün artığını da ifade eden Çelik, yıllarını verdiği bağlama ustalığını gençlere öğretmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Kağızman Narinkale Caddesi üzerinde açılan Çelik Saz Evi’nde her bütçeye uygun kaliteli sazların bulunuyor. Öğrenci bağlamalarının yanında jak girişli ekoleyzerli  profesyonel bağlamalarda  mevcut.

Ali Çelik yaptığı açıklamada, "Kağızman ilçemizde hep ilkler bana nasip oluyor. Rabbime şükrediyorum. 1990 yıllarında yöremizin tek radyo istasyonunu olan Kağızman radyosunu açtım. Aynı yıllarda “tam çalgı” adı altında orkestra gurubu kurdum. Çok müzisyen yetiştirdim. Çünkü Kağızman ilçemiz şairler, şiirler ve ozanların otağıdır. Saz evinin olmamasını ilçenin en büyük eksiklerinden biri olarak gördüğüm için bu hizmeti getirdim. Her çeşit müzik aletlerinin yanında, öğrencilerimize pratik düzende çok kısa sürede bağlama öğretiyoruz. İnşallah ilçemize faydalı olacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.