EKONOMİ Haber Girişi : 25 Mayıs 2022 17:41

Kağızman Doğalgaz Projesinde İlk Kazma Vuruldu

Kağızman Doğalgaz Projesinde İlk Kazma Vuruldu
Kağızman Doğalgaz Projesinde İlk Kazma Vuruldu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kağızman Doğalgaz Projesinde İlk Kazma Vuruldu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve BOTAŞ nezdinde girişimlerde bulunup takip ettikleri Kağızman Doğalgaz Projesiyle ilgili olarak BOTAŞ Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek; yetkililer ve teknik ekiple toplantı yaptıklarını ve Kağızman Doğalgaz Projesine ilk kazmanın vurulduğunu bildirdiler.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, “Doğalgazın 2022 kışında Kağızmanlı hemşehrilerimizin hizmetine sunulabilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK ve BOTAŞ nezdindeki girişimlerimiz ve süreci sıkı takibimiz sonuç vermiş, süreç hızlanmıştır. Toplamda 57 km uzunluğundaki boru hattında inşaat çalışmalarına başlanmış olup, ilk boru sevkiyatları da bölgeye ulaşmıştır. İnşallah yılsonuna kalmadan, kışa girerken tamamlanacak ve hizmete alınacaktır” dediler.

Kars’a olan himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, yakın ilgi ve desteklerinden dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, BOTAŞ Genel Müdürü Sayın Burhan Özcan ve ekibine hemşehrilerimiz adına teşekkür eden Arslan ve Kılıç, Kağızman Doğalgaz Projesi inşaat çalışmalarının hayırlı olması dileğinde bulundular.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.