KARS Düzenleme Tarihi : 18 Aralık 2020 22:43 Haber Girişi : 18 Aralık 2020 22:43

Kağızman’ın 50 yıllık sulama suyu ihtiyacı karşılanacak

Kağızman’ın 50 yıllık sulama suyu ihtiyacı karşılanacak
Kağızman’ın 50 yıllık sulama suyu ihtiyacı karşılanacak KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kağızman’ın 50 yıllık sulama suyu ihtiyacı karşılanacak

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, “1957 yılında hazırlanan ve Yol Su Elektrik İdaresinin kapatılması ile birlikte rafa kaldırılan Kağızman Sulama Su Gölet Projesi Belediyemizin çalışmaları neticesinde güncellenerek tekrar gündeme alınması ve Devlet Su İşleri tarafından yaptırılması için çalışmalarımızı başlattık.” dedi.

Başkan Yıldız, “Belediyemizin sondaj yapılacak alana yol açılması, ulaşım, alt yapı ile Devlet Su İşlerine projenin yürütülmesinde her türlü desteği verildiği çalışmalar kapsamında projenin ilk ayağı olan su geçimi, taşıma ve gölettin oturma durumunu belirleyecek sondaj çalışmaları neticesinde 30-40 mt derinliğe kadar çok iyi sonuçlar vermiş, 3 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak gölet Kağızman’ın yaklaşık 40 ila 60 yıl kadar sulama su ihtiyacını karşılayacaktır.” diye konuştu.

Yapılacak olan göletin rakım olarak daha yukarı bir mevkide olduğundan daha fazla mahalle ve alanın sulama suyuna kavuşmasının sağlanacağını da kaydeden Başkan Yıldız, “Yapılacak olan gölet ile sulama su sıkıntısı yaşanan ilçemizde bahçelerde can suyu olarak kullanılan içme suyu tasarrufu da sağlanacağı gibi gölette fazla tutulan suyun ayrıca arıtma tesisi yapılarak içme suyu sağlanması kapsamında gerekli proje ve çalışmalarımızda yürütmekteyiz. Bu sayede ilçemizde özellikle yaz aylarında yaşanan içme su sıkıntısını bu sayede çözmüş olacağız.” ifadelerine yer verdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.