KARS Haber Girişi : 22 Kasım 2017 21:05

Kağızman’ın uzun elması pazardaki yerini aldı

Kağızman’ın uzun elması pazardaki yerini aldı
Kars’ın Kağızman ilçesinde yetiştirilen, aromasının yanı sıra şekliyle dikkati çeken uzun elma bu yılda kar yağmadan pazardaki yerini aldı.

Kağızman’ın uzun elması pazardaki yerini aldı

KAFKAS HABER AJANSI

Kars’ın Kağızman ilçesinde yetiştirilen, aromasının yanı sıra şekliyle dikkati çeken uzun elma bu yılda kar yağmadan pazardaki yerini aldı. Uzun süre dayanma özelliğine de sahip uzun elmanın kilosu 10-13 TL arasında alıcı buluyor.

Türkiye’de sadece Kağızman ilçesinde bin 300 rakımda yetiştirildiği belirtilen ve şekli nedeniyle uzun elma olarak adlandırılan ürün tadı ve şekli büyük dikkat çekiyor. Sarı-Kırmızıyı andıran rengiyle cezbeden Kağızman’ın uzun elması pazarların en çok satılan ürünleri de arasında yer alıyor.

Pazarcılarda uzun elmanın rağbet görmesinden son derece memnunlar. İtekleri ise uzun elmanın ülke genelinde yaygın olarak satışının yapılabilmesi.

Satıcılardan Cesim Çelik, sürekli uzun elmanın reklamını yapmasıyla biliniyor. İlçeye gelen gazetecileri satış yaptığı tezgahın yanına götürerek başlıyor tanıtıma. Tadını, rengini ve özelliklerini kendi bilgi ve birikimleriyle güzelce anlatıp tanıtıma katkıda bulunuyor.

Gazeteci Ali Çelik de uzun elmanın özelliklerini anlatarak uzun elmanın ülkenin en leziz elmaları arasında yer aldığını belirtti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.