GÜNCEL Haber Girişi : 23 Mart 2023 12:03

KAIFED Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Ramazan ayı kutlama mesajı

KAIFED Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Ramazan ayı kutlama mesajı
KAIFED Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Ramazan ayı kutlama mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KAIFED Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Ramazan ayı kutlama mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAIFED) Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Ramazan ayı kutlama mesajı

 Hem ruhumuzu hem de bedenimizi terbiye edeceğimiz, Allah'ın rahmet ve merhametiyle gönüllerimizi sarıp sarmalayacağı mübarek Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu tüm İslam alemi olarak kalben yaşıyoruz. Gelişiyle memnun, gidişiyle mahzun edene sevgili deniyorsa eğer, Ramazan mümine sevgilidir. Hoş geldin On Bir Ayın Sultanı. Bizi temizle, arındır, güzelleştir.

Ramazan ayı, bizleri birleştiren, paylaşımlarımızı ve dayanışmayı arttıran, yılın çok özel zamanlarından biridir. Sabır ayı olan Ramazan; insanda şükran hisleri uyandıran, yoksulların halinden anlama duygusu, şuuru veren bir aydır.  Sevgi, dayanışma ve bereketin ön plana çıktığı Ramazan ayını; yardımlaşma, hoşgörü, birlik ve beraberlik duygularıyla idrak edebilmeyi Cenab-ı Hak bizlere nasip etsin. Her zaman olduğu gibi bu ayda da ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar çevremize karşı duyarlı olmalı, yardıma muhtaçları unutmamalıyız. Paylaşma duygusu ve orucun kazandırdığı güzel hasletleri bir ömür boyu koruyabilmek de elde edilebilecek önemli kazançlardan birisidir. Dolayısıyla bu müstesna günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, cihanşümul mesajlarını çok iyi idrak etmeli ve bu güzellikleri hayatımızın her anına yayabilmeliyiz.

 Tutulacak oruçları, verilecek zekât ve sadakaları, kılınacak teravih namazları ve okunacak hatm-i şerifleri ile hayatımızı lâhûtî bir atmosferin tesiri ile yaşamamıza vesile olacak Kur’an ayıdır. Kur’an-ı Kerîm’i gönüllerimize, azalarımıza ve hayatımızın her aşamasına misafir etme, onu memnun etme ve onun sözünü dinlemeye hazır gelme ayıdır.

 Bu mübarek ayda yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmalıyız. Özellikle yardıma muhtaç insanlarımızı, hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimizi, Aziz Şehitlerimizin emaneti olan Şehit Ailelerimizi ve Kahraman Gazilerimizi ihmal etmemeli, kapılarını çalmalı, sofralarına misafir olmalı, onları sofralarımızda misafir etmeliyiz.

Bu yıl Ramazan ayına maalesef üst üste yaşadığımız deprem ve sel felaketleri nedeniyle hüzünlü başlıyoruz. Yaşanan acılar, yitip giden canlar dolayısıyla ülke olarak yüreğimizdeki acıyla 11 ayın sultanını idrak edeceğiz. Allah bu ayın rahmeti, merhametini ve huzurunu üzerimizden eksik etmesin. Bu müstesna ayın hürmetine acılı ve hüzünlü yüreklere ferahlık versin. Afetlerde sevdiklerini yitiren, maddi ve manevi zarara uğrayan kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Onlarla iftar soframızı, muhabbetimizi ve sevgimizi paylaşalım. Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Ramazan-ı Şerif ayını kutluyorum. Ramazan ayının ülkemizde huzurun, kardeşliğin ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.