KARS Haber Girişi : 09 Haziran 2024 01:08

KAKÜV’den büyüleyen etkinlik

KAKÜV’den büyüleyen etkinlik
KAKÜV’den büyüleyen etkinlik KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
KAKÜV’den büyüleyen etkinlik

KAKÜV’den büyüleyen etkinlik

HABERİN VİDEOLARI İÇİN LİNKLERİ TIKLAYINIZ:

 https://fb.watch/sAyqMW7O61/

https://fb.watch/sAyIKxdSbc/

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi Özel İlköğretim Okulu (KAKÜV) büyüleyen bir yıl sonu etkinliğine imza attı. Seçilen konular, öğrencilerin performansları, öğretmenlerin üstün gayretinin sahneden seyirciye yansıtıldığı etkinlik sık sık alkışlarla kesildi. Son yılların akıllarda kalacak örnek bir etkinliği olarak 2024 yılına damğa vuran KAKÜV, koordinatör, idari kadro ve üniversite camiasından tam not aldı.

KAKÜV Koleji, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün Kültür Merkezi Salonu’nda yıl sonu etkinliği düzenledi. İdari kadro ve velilerin yoğun katılım sağladığı etkinlik sayfı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Okulun kupa töreni ve başarı sunumunun ardından tiyatro gösterisine geçildi. Türkçe öğretmeni Alican Altundaşar’ın tiyatro kulübü ile hazırladığı gösteride eğitimin ve eğitim olgusunun baş mimarı olan öğretmenlerin önemi vurgulandı. “Geçmişten Günümüze Eğitimde İnciler” adlı tiyatro gösterisinde zamanda yolculuk ile günümüzden başlayıp geçmişe gidilerek Osmanlı’da eğitime verilen önem işlendi. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihimize ve eğitime verdiği önemin anlatıldığı gösteride günümüz emekli öğretmelerin öğrencilerine ve öğretime olan hasreti, liseli çocukların eğitimdeki yeri de işlendi. Büyük Selçuklu Devleti’nde Melikşah’ın eğitime bakış açısı ve Nizamülmülk’ün eğitim vurgusu, Osmanlı İmparatorluğunda Fatih Sultan Mehmet’in ve Yavuz Sultan Selim’in lalarına ve eğitime verdikleri önem ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün bir öğretmen ile anısı da paylaşıldı.

Step dans gösterisi ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan Kafkas ekibinden sonra 3. sınıf öğrencileri “Kars Şive Gösterisi” ile sahne aldı. Kültürümüz bizim vazgeçilmezimiz. Bir millet ancak kültürüne sahip çıkarsa varlığını devam ettirebilir. Kaküv Ortaokulu’nda sınıf öğretmeni Mehmet Eyyüboğlu’nun 3. Sınıflarla hazırladığı Kars ağzının güzelliklerini ortaya koyduğu gösteri ilgiyle izlendi:

İŞTE KARS AĞZI, ŞİVELERDEN BAZI ÖRNEKLER:

- Biz Karslıyız kıskanç demeyiz, pahıl deriz

- Biz Karslıyız yağ, süt, peynir, yoğurt demeyiz ağartı deriz.

- Biz Karslıyız çirkin demeyiz bed deriz

- Biz Karslıyız civciv demeyiz cucul deriz.

- Biz Karslıyız küçük demeyiz gıdıl ya da dıngılı deriz.

- Biz Karslıyız ümit ettim demeyiz güman ettim deriz.

- Biz Karslıyız yoğurmak demeyiz hasıllamak deriz

- Biz Karslıyız bacaklarım ağrıdı demeyiz baldırım kırıldı deriz

- Biz Karslıyız sinirlendim demeyiz herslendim deriz

- Biz Karslıyız bayat demeyiz kerti deriz.

- Biz Karslıyız şaşırmayız vış deriz.

- Biz Karslıyız haram olsun demeyiz zukkum ye deriz.

- Biz Karslıyız sağlam demeyiz mökkem deriz.

- Biz Karslıyız çabuk git demeyiz seğirt deriz.

- Biz Karslıyız tokat atmayız şaplak atarız.

- Biz Karslıyız kımıldamayız tepiniriz.

- Biz Karslıyız çeşit demeyiz tevür deriz.

- Biz Karslıyız geveze demeyiz zevzek deriz.

Program; Ritmik Şarkı Gösterisi, Hababam Sınıfı Gösterisiyle birlikte 4. Ve 8. sınıf öğrencilerinin kep törenleriyla son buldu.

TEŞEKKÜRLER KAKÜV

Okul Koordinatörü Haluk Emrah Yıldırım, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taşdan,

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Halil İbrahim Kaya ve Kafkas Üniversitesi Genel Sekreter yardımcısı Engin Çakmakçı: etkinlikte emeği geçen öğretmenler; Mehmet Yurttaş, Tuncay Çelebi, Zübeyde Kaya, Alican Altundaşar, Fatma Yıldız, Demet Yağcı, Azem Çelik, Mehmet Eyyüboğlu, Elif Kalacı ve tüm öğretmenlere teşekkür ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.