EĞİTİM Haber Girişi : 20 Kasım 2019 23:57

KAKÜV’den öğrencilere Tatil Önerileri

KAKÜV’den öğrencilere Tatil Önerileri
Kars KAKÜV Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Özge Karadağ’dan öğrencilere Tatil Önerileri:

KAKÜV’den öğrencilere Tatil Önerileri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars KAKÜV Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Özge Karadağ’dan öğrencilere Tatil Önerileri:

Okullar açıldığı süreden şimdiye kadar çalışarak iyi bir tatili hak ettiniz, artık tatilde bol bol dinlenip     eğleneceğiz. Peki tatili nasıl değerlendirebiliriz?

-Her şeyden önce zihinsel ve bedensel olarak dinlenmek önemli bunun için çok uyumamaya dikkat edin. Unutmayın uykusuz kalındığında bozulan ilk işlevlerden biri de bellek, dil becerileri, soyut düşünme ve değerlendirme gibi bilişsel fonksiyonlardır. Geç saatlere dek uykusuz kalmak bir süre sonra kişide bellek sorunlarının oluşmasına yol açar. Verimli bir yaşam için ortalama 8 saati uykuda geçirmemiz gerektiğini unutmayalım.

-Kitap okudukça anlama kabiliyetimiz de gelişir. O yüzden tatil sürecini bir fırsat bilip bol bol kitap okuyabiliriz.

-Planlı tekrarlar yaparak eksiklerinizi telafi edebilirsiniz. Unutmayın tekrar unutmaya karşı en iyi ilaçtır, çünkü "Fazla tekrar hatayı azaltır soru çözme süresini kısaltır." Bilginin kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya geçmesi düzenli tekrarların yapılmasıyla mümkündür. Sistemli tekrarın en büyük yararı; öğrenme, düşünme, hatırlama konusunda birikim sağlamasıdır. Düzenli tekrar yapmayan öğrenci; öğrenmek için harcadığı zamanı boşa harcamış olacaktır. Bilgilerimizi tekrar etmediğimizde unutma olayı; tekrar ettiğinizde ise hatırlama olayı gerçekleşecektir. Unutmayı önlemenin en önemli yolu ise "bilgiyi görsel hale getirmek" yani yazarak, çizerek, çözerek, çalışmaktır. Yapılan araştırmalar öğrenilen bilgilerin yaklaşık yüzde 70'inin 24 saatin sonunda unutulduğunu göstermektedir. Bu nedenle o gün çalıştığınız ya da okulda gördüğünüz konuları o gün içinde tekrar ediniz. Bu nedenle bir tekrar programı yapınız. Günlük haftalık ve aylık tekrarlar yapınız. Bir öğrencinin bir konuyu; sadece okuyarak %20'sini, hem okuyup hem dinleyerek % 40'ını, Hem okuyup hem dinleyip hem de yazarsa %60'ını hatırladığı saptanmıştır.

“Yapmakta Israr Ettiğimiz Şey, Giderek Kolaylaşır. İşin Doğası Değiştiğinden Değil, Bizim Yapma Yeteneğimiz Geliştiğinden”

-Ara tatilini iyi değerlendirirsek birinci dönem konularını tekrar etmiş olacağımızdan ikinci yarıya herkesten daha iyi başlarız. Artık tekrara başlayabilirsin. Kararlı ol ve çalışmaya başla. Başladıktan sonra devamı gelecektir. Hedeflerini düşün. Hedeflerin sana ihtiyacın olan çalışma gücü ve motivasyonu verecektir. Her günü bir dersin tekrarına ayırırsan çalışma daha planlı ve verimli olacaktır.

İYİ TATİLLER DİLERİZ…

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.