KARS Haber Girişi : 02 Kasım 2021 16:25

Kamu Görevlilerine Ek Zam Artık Zaruri Bir Hale Gelmiştir

Kamu Görevlilerine Ek Zam Artık Zaruri Bir Hale Gelmiştir
Kamu Görevlilerine Ek Zam Artık Zaruri Bir Hale Gelmiştir KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kamu Görevlilerine Ek Zam Artık Zaruri Bir Hale Gelmiştir

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

PİYASA ATLI KAMU ÇALIŞANI YAYA

Türkiye Kamu-Sen, Türk Tarım Orman-Sen Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan Şube Başkanı Adem Karadayı’nın basın açıklaması:

Değerli basın mensupları Dünya ve Ülkemiz gündemi içerisinde çalışanların rakamlar karşısında eridiğini zayıfladığını açıklamak bizler içinde zor olsa da mecburen açıklamak zorundayız.

Ortaya çıkan rakamlar özellikle kamu görevlilerinin ve asgari ücretlinin, emeklinin kayıplarının artarak devam ettiğini göstermektedir.

Gelirleri sabit olan çalışanların giderleri ise sürekli artmaya devam ederken, Ekim ayında memur,emekli,ve asgari ücretli önceki aylara göre daha da  fakirleşmiştir.

Artık görülmüştür ki, çalışanların bu rakamlarla geçinme imkânları kalmamış, hayat standartları giderek gerilemeye başlamıştır.

Piyasalar  almış başını gidiyor, fiyatlara yetişmek mümkün değil piyasa atlı çalışan yaya  Temel,Gıda,Elektirik,Akaryakıt,Doğalgaz,Su ve Kira tüm çalışanların belini bükmüştür.

Çalışanlar ucu ucuna geçinmek için günden güne borçlanmakta ve bu borç giderek artmaktadır.

Çalışanlar artık sosyal harcamaları bırakarak yiyeceklerinden kısmaya başlamıştır. Buda çok vahim bir durumdur.

Türkiye Kamu-Sen olarak talep ettiğimiz “Memurlara Ek zam” artık zaruri bir hale gelmiştir. Kamu görevlilerine yapılacak ek zammın piyasalara da olumlu  yansıyacağı unutulmamalı, bu konuda gerekli adımların  derhal atılması umuduyla…..

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Memleketli 05 Kasım 2021 21:57

    Hayata yetişemiyor millet Bi de 58 TL olan yağ bir ayda 82 oluyorsa ekmek 1.25 iken 2. 25 oluyorsa maaşlarada iyileştirme yapılmalıdır saygılar

  • Mehmet Karaca 02 Kasım 2021 17:04

    Kesinlikle ek zam yapılmalıdır. Teşekkürler başkanım.