KARS Haber Girişi : 01 Kasım 2021 23:25

Karabağ şehitleri KARPAT’da anıldı

Karabağ şehitleri KARPAT’da anıldı
Karabağ şehitleri KARPAT’da anıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Karabağ şehitleri KARPAT’da anıldı

Karabağ şehitleri KARPAT’da anıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARPAT ve İSBAM işbirliği ile Karabağ şehitlerini anıldı.

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT)’ın İstasyon Mahallesi’ndeki binasında düzenlenen “Karabağ Şehitlerimizi Anma ve Fotoğraf Sergisi” Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla başladı. Açılışta tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

Toplumsal, Siyasal Uluslararası Araştırma Merkezi (İSBAM) Başkanı Samir Adıgözelli, “Bugünler Azerbaycan ve Türk Dünyası için çok büyük önemli bir gündür. Bugünler zafer günümüzdür, ayın 8’i Şuşa’nın, Karabağ’ın 30 yıl Ermeni işgalinde olan topraklarımızın azatlığı uğrunda kazanılmış büyük zaferdir. Bu zaferi bizlere bahşeden, burada birazdan bakacağımız şekilleri sergilenen 2 bin 914 kahraman evlatlarımızın fedakarlığı neticesinde o zaferi biz kazandık ve bugün mutluyuz ki bütün Türk Dünyasının tarihinin mutluluğunu yaşıyoruz. Karabağ’ın kazanılmasında kardeş Türkiye’nin sonuna kadar desteği olmuştur. Bu birliğimizin, bütünlüğümüzün ve Türklüğün nişanesidir ki bugünlerde o topraklarda Azerbaycan ve Türkiye Bayrağı dalgalanıyor.” diye konuştu.

KARPAT Genel Başkan yardımcısı Osman Saday da, “Bilindiği gibi bir millet iki devletin arasında olmaya ki bir sıkıntı, en önemli en zor günlerinde bir arada olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Azerbaycan Devleti’dir. Bugün de kendi aramızda Karabağ Şehitlerimizi anma ve resim sergisi tertip etmiş durumdayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Azerbaycan Devleti arasında fevkalade giden diplomatik ilişkiler, köklü bir geçmişe sahip tarihi ilişkileri perçinlemek, daha ileriye getirmek, iki grup arasında bir takım sosyal ve kültürel faaliyetleri birlikte götürmek her iki devletin de sosyal ve kültürel hayatına katkı sunacağına, devletler arasındaki ilişkilerin daha da ileriye gitmesine eminim. Bugün buradaki sergide Karabağ’da şehit olan 2 bin 914 askerlerimizin, Mehmetçiklerimizin temsili olarak yaklaşık 40 resim bulunmaktadır. Bunları manevi değeri önemlidir.” dedi.

Konuşmaların ardından İSBAM Başkanı Samir Adıgözelli tarafından sergiyi gezen davetlilere bilgilendirme yapıldı.

Etkinliğe KARPAT Genel Başkan yardımcısı Osman Saday, İSBAM Başkanı Samir Adıgözelli’nin yanında KARPAT Genel Başkan yardımcısı Özlem Öztürk, bazı siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve halk ozanları katıldı.

KARPT Genel Başkanı Erkan Koçali’nin yoğun işleri nedeniyle katılamadığı etkinlikte halk ozanları Günay Yıldız, Ensar Şahbazoğlu ve Bilal Ersarı da kahramanlık şiirlerini okudular.

Etkinlik hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle son buldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muhsin Şaşmaz . 02 Kasım 2021 10:01

    Emeğinize yüreğinize sağlık çok güzel ve anlamlı bir program olmuş.