BÖLGE Haber Girişi : 25 Nisan 2021 00:15

Karadayı; Biden'in açıklamalarını talihsizce edepsizce buluyoruz

Karadayı; Biden'in açıklamalarını talihsizce edepsizce buluyoruz
Karadayı; Biden'in açıklamalarını talihsizce edepsizce buluyoruz KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Karadayı; Biden'in açıklamalarını talihsizce edepsizce buluyoruz

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türk Tarım Orman Sendikası Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı, ABD Başkanı Biden'ın sözde Ermeni soykırımına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

Karadayı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sözde tarih bilmez insanlar siyasi rant için talihsiz açıklamalar yapması bizleri zerre kadar etkilemez bilakis bizleri iyice kenetlendirir

1915-1919 yılları arasında Doğu Anadolu'da başlayan Ermeni isyanı katliama dönüştü. Kadın, yaşlı, çocuk demeden binlerce masumu öldürdüler.

Vahşetin izleri ise toplu mezarlarla ortaya çıkarılmıştır.

Ermeniler uğradıkları her köye zulüm ve gözyaşı götürdü

Ruslar tarafından işgal edilen Erzurum, o kentlerden biri. Ermeni çeteleri, Erzurum'da en vahşi katliamlarda birini şimdiki adı Ortabahçe olan Cinis köyünde yaptı. Bir camiye doldurulan tam 587 masum, yakılarak şehit edildi. O katliamda yakınlarını kaybedenlerden biri Abdurrahman Zeynal.

"Dışarıda camışların üzerine mandaların bezir yağı döküyorlar. Onları tutuşturarak caminin içerisine atıyorlar. Camide alevlerin içerisinde kalan 587 Müslüman Türk ki bunlardan biri de benim dedemdir, şehit oluyorlar."

Yanıkdere'ye, Alaca'ya, uğradıkları her köye zulüm ve gözyaşı götürdü Ermeniler.

Abdurrahman Zeynal, "Buradan Tazegül köyüne gidiyorlar, 58 kişiyi de orada şehit ediyorlar, Alaca köyüne gidiyorlar, 274 kişiyi orada şehit ediyorlar. Erzurum'da 12 bin 300'ün üzerinde bir Müslüman'ı bir gecede şehit etmistirler

  Zulüm gören kentlerden biri  Kars. Dini değerleri hiçe sayan Ermeniler, 286 kişiyi Ulu Cami'ne toplayarak yaktı. Vahşet, Büyük Çatma ve Küçük Çatma köylerinde de devam etti.        Ermeniler Iğdır'da da savunmasız halkı hedef aldı. Yüzlerce masumu acımasızca şehit ettiler. Muş'ta ise yaşlı, kadın ve çocuk 2 bin 800 kişiyi katlettiler. Van'ı adeta ateşe veren caniler, birçok köyde katliam yaptı. Siyasi rant yapacağım derken insan azcık tarih okur siyaset edep gerektirir biden'in açıklamalarını talihsizce edepsizce buluyor kaale bile almıyoruz. Hele içimizdeki ermeni tohumlarını asla affetmeyeceğiz. Bu vesileyle kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz ruhları şad olsun.  Kamuoyuna saygılarımıla.

(BA-BA-S) ERZURUM (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.