GÜNCEL Haber Girişi : 06 Kasım 2023 00:07

Karahan beton yolunun çizgileri atıldı sıra kenar dolgularında

Karahan beton yolunun çizgileri atıldı sıra kenar dolgularında
Karahan beton yolunun çizgileri atıldı sıra kenar dolgularında KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Karahan beton yolunun çizgileri atıldı sıra kenar dolgularında

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Karahan köyü nde bitmeyen çile haline gelen 4.5 kilometrelik yol geçtiğimiz ay başlatılan çalışmaların ardından tamamlanarak hizmete sunuldu. Kars il Özel İdaresi tarafından yapılan beton yolda bugün de çizgi çalışması yapıldı. Karahan köyü muhtarı Selahattin Kaçan yolun yapımında emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

“Yol Medeniyettir” sözünün gerçekliği her köy yolunun beton veya asfalta kavuşturulmasıyla kendini gösteriyor. Her köy yolu tozdan çamurdan kurtarıldıkça yüzler gülüyor, ulaşım daha rahat ve sağlıklı yapılabiliyor. Henüz yolları betona veya asfalta kavuşmamış köylerde ise vatandaşlar bir an önce kendi köy yollarının da layık olduğu güzelliklere eriştirilmesi beklentisine giriyor. Bu yıl da yolları bozuk olan köylerin planlamaya alınması ve kısa sürede yol çilesinden kurtarılmaları bekleniyor.

Karahan Köyü’nde de tozlu yol çilesi yıllarca devam etti. Geçtiğimiz yıl programa alınan ve bu yıl da yapımı tamamlanan beton yol da çizgiler atıldı. Şimdi sıra beton yolun kenarlarının doldurulmasına geldi. İlk beton yol atımının bayladığı gön yolda Milletvekili Adem Çalkın ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Ziya Polat, İl Özel İdaresi yetkililerine yol kenarlarının doldurulması talimatı vermişti.

Karahan Köyü Muhtarı Selahattin Kaçan, yolun yapımı ve hizmete sokulmasındaki süreçte emeği geçen, çaba gösteren tüm yetkililere teşekkür etti. Muhtarın annesi Sarıgül Nine de beton yola kavuşmalarının sevincini yaşadıklarını belirterek emeği geçen herkese dua etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.