KARS Haber Girişi : 27 Şubat 2021 22:42

Kardan kulelerde ders çalışıyor

Kardan kulelerde ders çalışıyor
Kardan kulelerde ders çalışıyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kardan kulelerde ders çalışıyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Susuz İlçesi’ne bağlı Yolboyu köyünde günler süren çalışma sonrası yaptığı kardan kulelerin içinde ders çalışıp kitap okuyan 13 yaşındaki Fatih Sefer Bartuk kar ortamında böyle bir çalışma yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Bartuk, abisiyle birlikte kardan adamlar yaptı. Ardından bir de kardan kuleler yapmak istedi. Sonra abi kardeş el ele verip çalışmaya başladı. 3 gün süren çalışma sonrası güzel bir eser ortaya çıktı. Bir gün sonra sabah uyandığında gece etkili olan tipi ve şiddetli rüzgar nedeniyle kulelerin ve kardan adamların eğildiğini gördü. Üzerinde biraz düzenleme çalışması yapan Fatih, günler kulelerin rüzgar nedeniyle eğilmesine üzüldüğünü belirtti.

Fatih Sefer Bartuk, “Kovalara kar doldurup suyla ıslattıktan sonra birer birer kalıp halinde çakırdım. Önce yan yana dizdim ardından üst üste koydum. Güzel bir kula olmuştu ama sonrasında rüzgar esti, tipi oldu. Sabah kalktığımda baktım hepsi eğilmiş. Kardan adamlar bile eğilmişti. Bende günlerce bu kule içinde ders çalıştım, kitap okudum” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.