EĞİTİM Haber Girişi : 02 Haziran 2021 00:24

Kars Adalet Sarayı’nda “Bir kitap bir umut” sloganıyla kitap bağış stanttı açıldı

Kars Adalet Sarayı’nda “Bir kitap bir umut” sloganıyla kitap bağış stanttı açıldı
Kars Adalet Sarayı’nda “Bir kitap bir umut” sloganıyla kitap bağış stanttı açıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Adalet Sarayı’nda “Bir kitap bir umut” sloganıyla kitap bağış stanttı açıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 “Bir kitap bir umut” sloganıyla Kars Adalet Sarayı’nda kitap bağış stanttı açıldı. Düzenlenen açılış törenine Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, Kars Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Ahmet Kınık, Kars Denetim Serbestlik Müdüru Gülay Gül, Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdüru Albdulkerim Arslan, İl Kütüphane Müdürü Mehtap Çantay ve ilgililer katıldı.

Düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, “Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında “Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalanmıştı. Protokol süresince sayın Adalet Bakanımız Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası başlatılacağını ifade etmişlerdir. Ceza İnfaz Kurumlarımızın tamamında kütüphane bulunmaktadır. Hükümlü ve tutuklular istedikleri yayını talep ederek okuyabilmektedir. Ayrıca anılan protokol ile il ve ilçe halk kütüphanelerindeki yayınlardan da yararlanabilmektedirler. 1 Mayıs itibariyle ülkemizdeki tüm Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanelerinde 1 milyon 12 bin adet kitap bulunmaktadır. 2020 yılında hükümlü ve tutuklular Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanelerinden 911 bin adet kitap temin etmişlerdir. Protokolün imzalandığı 2019 yılı kasım ayından itibaren de bugüne kadar 268 bin kitap Halk Kütüphanelerinden temin edilerek okunup teslim edilmiştir. Ceza İnfaz Kurumlarımızda eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin en temel ayağını oluşturan eğitim-öğretim, iş ve meslek kursları, beceri kazanma ve kendini geliştirme süreçleridir. Bu nedenle, hükümlü ve tutukluların kitaba erişim noktasında herhangi bir aksamam yaşanmaması amaçlanmaktadır. Sayın Adalet Bakanımızın ilk kitap bağışı ile başlanan “Bir kitap bir umut” sloganıyla kitap bağış kampanyasını da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte ilimizde başlatmış bulunmaktayız. Kampanya kapsamında Adalet Sarayımızda stant kurulmuştur. Ayrıca Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı parkına da yarın saat 09.00’da stant kurulacak olup, parktaki stant Pazar gününe kadar açık olacaktır. Adalet Sarayımızda kurulan stant ise 16 Haziran tarihine kadar açık kalacaktır. Bu proje ile amaçlanan hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleridir. Bu nedenlerle tüm vatandaşlarımızı, sivil toplum örgütlerini “Bir kitap bir umut” sloganıyla başlatılan kampanyamıza ve stantlarımıza kitapları ile birlikte bağış yapmaları için davet ediyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından Başsavcı Aygün, Müdür Çetin ve katılımcılar ilk kitaplarını bağışladılar.

Kars Adalet Sarayı’nda açılan stant 16 Haziran’a kadar açık kalacakken, yarın Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı parkında yarın saat 09.00’da stant kurulacak stant ise Pazar gününe kadar açık kalacak.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.