GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ekim 2021 22:52

Kars Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü 1. Koordinasyon Kurulu

Kars Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü 1. Koordinasyon Kurulu
Kars Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü 1. Koordinasyon Kurulu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü 1. Koordinasyon Kurulu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Adliyesi bünyesinde Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü mağdur haklarını korumak ve mağdurlarımızın adli süreçlerde örselenmelerini önlemek amacıyla 63 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10/08/2020 yılında kurulmuştur.

30/04/2021 tarihinde 31470 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Yönetmeliğinin 28. Ve 29. Maddeleri kapsamında yılda iki kere gerçekleştirilmesi planlanan Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ilki 29/09/2021 tarihinde Kars Adli Destek Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nün yaptığı planlamayla  Müdürlüğün tanıtılması amacıyla Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner AYGÜN başkanlığında İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Kamil Çelik, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Ethem ÖZTÜRK, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Nihat OĞUZ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan YILDIZ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim ASLAN, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın ACAY, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çiğdem AYDIN, İl Sağlık Müdürü Zakir LAZOĞLU, Kars Barosu Başkanı Fettah ÇAPKURT, Denetimli Serbestlik Müdürü Hakan HOŞGÖREN’in katılımıyla sağlanmıştır.

Yapılan toplantıda Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nün, adli görüşme odalarının yapısı işleyişi hakkında bilgilendirmeler yapılmış ve ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli iş birliği ve koordinasyonun sağlanması hususunda kararlar alınmıştır.

Kars Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü sorumluluğu altında Kars Adliyesi’nde Bilgilendirme ve Yönlendirme Bürosu, adli görüşme odası, gözlem odası ve bekleme alanı bulunmaktadır. Mağdurların daha rahat ifade verebilmeleri ve ikincil örselenmelerinin önlenebilmesi amacıyla adli görüşme odaları kullanılmaktadır. Bu Müdürlük kapsamında adli sürece dahil olan tüm mağdurlar yer almakta ve Müdürlük bünyesinde yer alan iki psikolog bir pedagog ve bir sosyal hizmet uzmanlarımızdan birinin değerlendirme yapması üzerine uygun yönlendirmeler yapılmaktadır. Bu kapsamda mağdurların haklarını öğrenmeleri için adliyeye gelmeden önce ayrıca bakabilecekleri Adalet Bakanlığı’na bağlı olan magdurbilgi.adalet.gov.tr adlı site de bulunmaktadır.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.