GÜNCEL Haber Girişi : 03 Haziran 2022 23:49

Kars-Ardahan Iğdır (KAI) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Olağan Kongresini Yaptı

Kars-Ardahan Iğdır (KAI) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Olağan Kongresini Yaptı
Kars-Ardahan Iğdır (KAI) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Olağan Kongresini Yaptı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars-Ardahan Iğdır (KAI) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Olağan Kongresini Yaptı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Merkezi İstanbu’da Bulunan Kars- Ardahan- Iğdır Eğitim ve Kalkınma Vakfı Olağan Genel Kurula Giderek Yeni Yönetimini Belirledi.

Vakıf Genel sekreteri Av. Mahmut Öztürkler Tarafından Genel Kurulunu saygı Duruşu ve İstiklal Marşını Okunması Ardından Divan Başkanlığına önerilen Prof. Dr Esfender Korkmaz, Cihangir Güngör, Üyeler; Bahattin Durmuş ve Av. Özlem Durdağı seçildi.

 Divan başkanlığına seçilen Kurucu ve Onursal Başkanı Prof Dr. Esfender Korkmaz,

 Genel kurula divan adına teşekkür ederek kongre sürecini başlattı.

Prof Dr. Esfender Korkmaz; Genel Kurula Vakfın kuruluşundan bugüne gelinen süreç hakkında bilgiler vererek, Kars- Ardahan – Iğdır Eğitim ve Kalkınma Vakfı  (K.A.I) gün 30 Yılını Doldurmuş ve Mutlu Bir Gündeyiz. 1992 Yılında saygın ve duyarlı hemşerilerimizin büyük özverileri ile bir araya gelerek temelini oluşturduklarını ve bugüne dek gelinen süreçte bölgemize imkânlar elverdikçe kalıcı önemli hizmetler yaptıklarını 22 tane okul, yurt, öğretmen evi ve çeşitli hastane laboratuarlarının donanımı ayrıca birçok okulların onarımı, binlerce öğrencilerin giyim tedariki ve 20 Binden fazla öğrencilerimize burslar vererek buraya kadar Vakfımızı yaşatmanın sevincini hep birlikte paylaşıyoruz.

İsmail Aytemiz, bölgemize özellikle eğitim alanında çok önemli yatırımlar yaptı, Yıldız Laçinel, İskender Bozdemir, Sabri Yiğit, Cihangir Güngör ve Zeki Yılmaz ve diğer başkanlarımızın önemli hizmetleri oldu.

Zeki Yılmaz: imkanlar dahilinde kıymetli yönetici arkadaşlarımızın özverili gayretleri ile son iki yılın pandemi engeline karşı iyi bir hizmet verdiğimizi taktirlerinize arzediyorum. Emeğinize sağlık. Dedi.

Dönemsel başkan ve yönetim kurulu görevlerinde bulunan arkadaşlarımız hepsi bir birini tamamlayıcı hizmetlerde bulundular ve hepsine teşekkür ediyorum.

Korkma, Mümkün mertebe Vakfımızı Siyasetten Uzak ve üstünde tutmaya özen gösterdiklerini dilerim bundan sonrada hep aynı hassasiyetle yaşatılcağına inanıyorum.  Dileklerinde bulunduktan sonra konuşmacılara söz verdi.

Saltuk Buğhan Budak:  artan hayat pahallılığı karşısında burs ücretlerinin arttırılması konusunda yeniden bir değerlendirilmesini öneriyorum. Dedi.

Abdullah Akbulak: pandemi koşullarına rağmen geçen dönemi oldukça başarılı buluyorum, gelecek süreçte daha da iyileştirilmesi için çabalarımızı biraz daha sıklaştırmamız gerek dedi.

     FAALİYET VE DENETİM RAPORU OKUNARAK İBRA EDİLDİ

    Faaliyet raporu Mevcut Genel sekreter Av. Mahmut Öztürkler tarafından okunarak ibra edildi.

    Faaliyet raporunun ibra edilmesinden sonra Denetim raporu okunduktan sonra Divan başkanlığının oylatması sonrası genel kurulda oy birliğiyle kabul edildi.

                               DİLEK VE TEMNNİLER

     Her zaman vakfımızın hizmetlerinde olacağını söyleyen Mengüverdi, Bölgemde vakfımızı gururla temsil edeceğini ifade etti. Doğduğum köyümde okulla bir tezek bile götüremediğimden dolayı okumama engel olmuştur, Bu düşünceyle Elimden geldiği kadar gençlerimizin okuması için mevcut burs sayılarımı artırıyorum diyerek eğitime olan duyarlılığını dile getirdi.

  YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE YÖNETİM ÜYELERİNİN SEÇİLMESİ

 Divan Başkanı Prof Dr. Esfender Korkmaz seçim sürecini başlatarak, Ekrem Tanyıldız Başkanlığında Önerilen yönetim kurulu listesini İsimleri okuyarak başka bir listenin olup olmadığını sordu.

    Genel kuruldan başka liste çıkmayınca Başkan adayı Ekrem Tanyılız Başkanlığındaki yönetim kurulu listesini Genel kurulunun oylarına sunarak, oy birliğiyle onaylandı.

Yeni seçilen Genel Başkan Ekrem Tanyıldız: Daha Kalıcı Hizmetler Üretmeyi planlıyoruz.

 Saygı değer divan, Hanım efendiler, Bey efendiler, kıymetli misafirler ve çok değerli Basın mensuplarımız; Yeni seçilen yönetim kurulu adına sizleri en içten duygularımla selamlıyorum.

    Bize layık gördüğünüz bu güzide vakfımızın hizmetlerine talip olduğumuzu kabul gördüğünüz için şükranlarımı sunuyorum.  Bu önemli görev süresi içinde Yapabileceğimizin en fazlasını yapma gayretimizle sizlerinde her zamanki gibi desteklerinizle daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.

  Amacımız bu hizmet kervanına daha çok emek katarak hizmet ağımızı daha genişletmek öğrencilerimizin umutlarını yeşertmek ve bölgemize daha kalıcı hizmetler üretmeyi planlıyoruz. Vakfımızın kurucu ve onursal Başkanı Sayın. Prof Dr Esfender Korkamz,  İsmail Aytemiz, Yıldız Laçinel, Turan Çelik, Cihnagir Güngör, Sabri Yiğit, ve Zeki Yılmaz Başkanlarımız ve Dönemsel Yönetim kurulu ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Dedi

Bahattin Durmuş Kurucu Başkanımız, Esfender Korkmaz Hocam beni aradı acele gel dedi ve koşarak geldim hocam Vakıf  kuruyoruz hemen kolları sıvadık ve huzurunuzda hocama çok teşekkür ediyorum. Dedi.

Plaketler. İsmail Aytemiz Plaketini vekaleten şirket yöneticisi Deniz Ayırkan, İskender Bozdemir, Yıldız laçinl, Cihangir Güngör, Zeki Yılmaz, Sabri Yiğit Vekaleten Oğlu Yiğitsoy Yiğit, Turan Çelik’e verildi.

KARS ARDAHAN IĞDIR EĞİTİM VE KALKINMA VAKFI YENİ YÖNETİM KURULU

EKREM TANYILDIZ ( BAŞKAN )

ABDULLAH AKBULAK, , ALİ AYTEMİZ, BAHATTİN DURMUŞ, BERAT YILMAZEL, CELAL ALTUNEL, CELAL UYGUR, CEMAL ÇAĞATAY, ERGİN YILMAZEL, GÖKHAN TÜRKEŞ ÖNGEL, HALİT KARAHAN, HÜSNÜ BEDİROĞLU

KASIM GÜNGÖR, MAHMUT ÖZTÜRKLER, MURAT AYTEMİZ, NECATİ GAZCİ, NİHAN GÜNDEM, ORHAN ÇERKEZ, ÖZLEM DURDAĞI, ÖZTÜRK ORAN, REŞİT ÇAKAS, SAADET GARAN, SALTUK BUĞRAHAN BUDAK

TURGUT ACAY, VEYİS GÖRKEN, YAKUP SÜLEYMANOĞLU, YAŞAR YILDIRIM, YENER KAZAK, YENER YILMAZEL, ZAFER KAZAK, ZİYA ERTEM, AKAY TANBULUT, FİKRET YILMAZEL

FERUDUN ERKOÇ, GÜLDANE GÜVEN, HÜSNÜ ÇELİK, İMDAT TATAR, KADİR BULUT, NEDİM AYKUTALP, METİN GÜNGÖR, SERDAR TOPTAŞ, SALMAN TANYILDIZ, SELAHATTİN KORKMAZ,

SELAHATTİN TOPKAYA, ŞAHİN HOCAOĞLU, ŞENOL DEMİRAĞ

DENETİM KURULU

AV. MUZAFFER TAZEGÜL, AV. NACİ ARTIŞIK

AV. ERKAN KARAGÖZ, YEM. MAL. MÜŞ. SEBAHATTİN AĞKOÇ

ALİCAN MENGÜVERDİ, HANİFİ CÜCÜ

Haber- Hüsnü Bediroğlu/ Kenthayat.com

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • cengiz cantemur 08 Haziran 2022 16:25

    hayırlı uğurlu olsun yeni yönetime başarılar dilerim.