KARS Haber Girişi : 01 Şubat 2020 13:30

Kars Belediyesi Açık Oto Pazarı açıldı

Kars Belediyesi Açık Oto Pazarı açıldı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Belediyesi Açık Oto Pazarı açıldı
Kars Belediyesi Açık Oto Pazarı açıldı Kars Belediyesi Açık Oto Pazarı açıldı

Kars Belediyesi Açık Oto Pazarı açıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Belediyesi Açık Oto Pazarı, İsmail Hakkı Alaca Bulvarı Belediye Toptancı Sebze Hali önünde açıldı. Açılışın ardından ilk alım satımın yapıldığı alanda yaklaşık 20 araç görücüye çıktı.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boşnak, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanı Şahin Aydın, belediye meclis üyeleri ve davetlilerin katıldığı açılışta Kars Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Boşnak bir konuşma yaptı.

Boşnak, “Karıyla, kışıyla meşhur, şairlere ve yazarlara ilham kaynağı olmuş özel bir coğrafyada yaşıyoruz. Kar, kış, tipi en sert yüzünü bize gösterdiği bugünde Kars’ın en temel ihtiyaçlarından birisi de açık oto pazarının olmayışıydı. İnsanlarımız gerek Erzurum gerekse Iğdır’a gidip araçlarını pazarlamaya çalışıyorlardı. Biz bu anlamda Kars’ı merkez haline getirebilmek için ciddi bir çalışma yaptık ve mülkiyeti belediyemize ait yaklaşık 6 bin metrekarelik bu alan üzerinde kurduk. Bundan sonraki süreçte ikinci el araç alım-satım işiyle uğraşan esnafımız burada gerekli ticari faaliyetlerini sürdürecekler. Esnafımıza şimdiden hayırlı pazarlar olsun diliyorum.” dedi.

Boşnak daha sonra şunları söyledi:

“Biz Kars, Ardahan, Iğdır olarak çevre illere de gerekli duyuruları yaptık ve inşallah Kars 2. El Açık Oto Pazarı buranın en merkezi yeri olacak. Şehir içinde 2. el araç alım-satımında önüne geçmek için çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü araçlarını satıcılar bırakıp gidiyor bu durumda otopark konusunda şehre büyük yük oluşturuyor.”

MÜSİAD Kars Şube Başkanı Şahin Aydın da, “Kars merkezi bir konumda ama bugüne kadar böyle bir eksiklikten mütevellit civar illere gidiliyordu, bugün itibariyle inşallah artık gitmeye gerek kalmayacak. Ayrıca bu tür organizasyonlar önemli çünkü Kars farklı yatırımlarla beraber bölgenin cazibe merkezi oluyor.” dedi.

Boşnak ve Şahin daha sonra katılımcılarla birlikte 2. el araçları inceleyerek sahiplerinden bilgi aldı. Açılış, ilk alım satımların yapılmasıyla son buldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Galerici 01 Şubat 2020 15:19

    Mehmet BOŞNAK ile diğer katılımcıların belirttiği hava muhalefeti konusu PKK sevicilerinin olduğu yerde dram var ve insan ile insanlığa muhalefetlik var... insan tabiatına ters olanların olduğu yerde iç huzur hiç bir zaman olmaz. Özde bu vatanın evlatlarına düşmanlıkla kin ve nefreti kusanlar sözde herşeyin gülü gülistanlik olduğunu sergiliyorlar. Yine baş efendi Ankara'da. Diğer arkadaşlarda Güneydoğu'dadırlar.