KARS Haber Girişi : 08 Mayıs 2020 20:40

Kars Belediyesi Yol, Kaldırım Yapımı ve Toplu Ulaşım İhalelerine Çıkıyor

Kars Belediyesi Yol, Kaldırım Yapımı ve Toplu Ulaşım İhalelerine Çıkıyor
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Belediyesi Yol, Kaldırım Yapımı ve Toplu Ulaşım İhalelerine Çıkıyor

Kars Belediyesi Yol, Kaldırım Yapımı ve Toplu Ulaşım İhalelerine Çıkıyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Belediyesi’nin önceki ay Belediye ana hizmet binasında yaptığı fakat; yeterli sayıda katılımın olmaması, katılan bir firmanın da eksik evrakları sebebiyle şehrimizdeki toplu taşıma ihalesi gerçekleştirilememişti.

Geçtiğimiz aylarda da Kars Belediyesi tarafından bağımsız bir araştırma şirketine yaptırılan ankette de kentteki vatandaşların % 65 ve üstü oranlarda genel memnuniyetsizliği raporlara yansımıştı.

Ayrıca şehirde sürdürülen mevcut dolmuş hattı taşımacılık hizmetlerinin de, ilgili kanun usulüne uygun biçimde yapılmadığı da (süresiz kullanım hakkı)  ayrıca tespit edilmişti.

Belediye tarafından açılacak olan ihalenin 81 araç için gerçekleştirileceği, 10 yıllık hat kiralama toplam bedelinin ise toplam bedelinin 7.290,000,00 (yedi milyon iki yüz doksan bin) Türk Lirası olacağı belirtildi.

Ayrıca Kars’ın diğer en büyük sorunlarından biri olan yol ve kaldırım konusunda da Belediye’den yapılan açıklamada, şehir genelinde yaklaşık 170.000 metrekare yol ve kaldırım yapım işi ihalesinin de bu sezon toplam 10 mahallede uygulanmak üzere (bordür taşı, parke taşı, oluk yapım işi dahil) resmi duyurularının yapılıp, günlerde EKAP sitemi üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.