KARS Haber Girişi : 27 Kasım 2021 01:22

Kars Eylül Çocuk Akademisinde Hizmet İçi Eğitim

Kars Eylül Çocuk Akademisinde Hizmet İçi Eğitim
Kars Eylül Çocuk Akademisinde Hizmet İçi Eğitim KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Eylül Çocuk Akademisinde Hizmet İçi Eğitim

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Eylül Çocuk Akademisi'nde okul kurucusu Ersin Yılmaz'ın daveti üzerine düzenlenen seminerde Öğrenci Koçu Eğitim Danışmanı, Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanı Murat Kaya; öğretmenlere Kişilik Analiz Testleri uygulayıp, değerlendirme yaptı.

Uygulanan test ile İnsan mizaç tipleri ve kişilik renklerinin özelliklerinin içeriklerini paylaşan Kaya; bire-bir bilgilendirmeler sundu.

Seminerde; Denetim Odaklı Korku Kültürü mü? Gelişim Odaklı Sevgi Kültürü mü? içeriği, günlük yaşanmış örneklerle  anlatıldı.

Ben kimliğinden, BİZ bilincine erişimin süreci, algı, kalıp, niyet ve zeminin düşünce sistemine etkileri interaktif ele alındı.

Liderlik, Özgüven ve Güven konularının eğitimde önemi soru-yanıtlı işlendi.

Tam gün süren uygulama ile kurumsal kültür oluşumunun değeri tartışıldı. Bireysel gelişimimize değer katmak için araştıran, okuyan, inceleyen, Ulusal ve uluslararası düzeyde alan çalışmalarını takiple kendini yenileyen olmanın önemi ele alındı.

Öğretmenlerin görüşlerini paylaşarak bugünkü çalışmaya değer katmaları ayrıca anlamlıydı.

Okul kurucusu Ersin YIlmaz: "Değerli eğitimci Murat KAYA bugün bize sunduğu seminerle, uyguladığı anketlerle bilgimize, yenilenmemize, değer katarak yol gösterici oldu. Kendisine okulumuz adına teşekkür ederim " dedi.

Etkinliğe katılan öğretmenler büyük bir memnuniyetle teşekkürlerini ileterek çalışmanın çok faydalı olduğunu belirttiler.

Eğitimci Murat Kaya da "Bilenler değil öğrenenler gelişirler. Rahmetli hocamız Doğan Cüceloğlu'nun son kitabı VAR MISIN? temelli hazırladığım semineri paylaşarak değer katmaya çalıştım. Katılımcıların memnuniyeti ve ilgisine okul kurucusu Ersin Yilmaz'a teşekkür ederim. Öğrenen öğrenci, öğrenen öğretmen , Öğrenen ebeveyn, Öğrenen okul Kültürü hem olmalı hem de yaygınlaşmalıdır. Bu konularda bilgi birikimimizi paylaşarak; toplumsal gelişime katkı sunmanın sorumluluğu içinde olmak anlamlı ve değerlidir. Eylül Çocuk Akademisi'nin ana okul düzeyinde kaliteli ve nitelikli eğitimci kadrosu ile kentimiz Kars'a değer katması çok değerlidir. Başarılı çalışmalarının artarak devamını dilerim.” diye konuştu.

 (BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.