GÜNCEL Haber Girişi : 07 Mart 2019 10:39

Kars Gençlik Kitap Kahve

Kars Gençlik Kitap Kahve
Rehber kalemler Derneği Başkanı M. Şamil Kakça Kars Gençlik Kitap Kahve’yi tanıttı.

Kars Gençlik Kitap Kahve

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Rehber kalemler Derneği Başkanı M. Şamil Kakça Kars Gençlik Kitap Kahve’yi tanıttı.

Gençlik Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Rehber Kalemler Derneğimizce 2015-2016 yılında İstikbal İçin Değer Projesi, 2016 -2017 yılında İlk Emir Oku Kitap Kafe projesini yürüttük.2018-2019 yılında ise yine kitap kahve projemiz kabul edilmiştir.

Niçin kitap kahve projesi derseniz çünkü toplum olarak özellikle gençliğimiz için eğitim belli bir yaşa kadar zorunlu olsa da kitap okuma zorunluluğu olmadığı için yeteri kadar okumamaktadır. Bu toplumsal sorun temelinde büyük yıkımlara zemin hazırlamaktadır. Çünkü okumayan toplumların üretmesi imkânsızdır.

Kültür, eğitim, sanat, birikim vb gibi bütün değerler okuma araştırma üretme ve paylaşma gelişir.

Okumayan toplumlar başkalarının ürettiği teknolojiyi, sanat, sinema, bilgi ve birikimleri ve kültürleri tüketmeye mahkûm olurlar.

Gençlerimize okumayı sevdirmek, onları düşünerek araştırarak okumaya sevk edecek zemin, ortam ve şartları sağlamak zorundayız.

Büyük kitleleri arkasında sürükleyecek olan insanlar zeki ve akıllı insanlardır. Bu zeki ve akıllı insanların varlığı ise ancak iyi bir eğitim devamlı okumak ve araştırmak, okuduğunu hazmetmek ve hayatına tatbik etmek ile olur.

İlk emri oku olan bir milletin ahlaki değerlerini artıracak dini kitapları okuması, fenni ve ilmi malumatını artıracak bilim kitaplarını okumaması, tarihi birikimlerini artıracak tarihi kitapları okumaması, mazisi ile irtibatını sağlayacak kitapları okumaması gençliği silik, sıradan ve değersiz kılmaktadır.

Fikir, ilim, bilgi, deneyim, sanat, tarih, kültür üretebilecek nesillerin yetişmesi için onları okumaya anlamaya ve üretmeye sevk edecek sıcak samimi ve gönüllü çalışanlar ile bütünleşen mekânlara sevk etmemiz gerekir.

Kitap kahve, gençlerimizi okumaya, üretmeye, anlamaya sevk edecek bir ortam olacağı gibi burada yapılacak olan okuma faaliyetleri, sosyal aktiviteler, kaynaşmalar, söyleşiler, buluşmalar, sohbetler, kişisel gelişimlerini hızlandıracak eğitimler, aktiviteler ile ruh ve beden sağlığını koruyacak çalışmalar, ücretsiz yapılacak olan ikramlar, tarihi ve turistik geziler ve etkinlikler gençlerimizin öğrenme sürecini hızlandıracak. Bir ömür boyu onlara okuma tutkusunu kazandıracak bir zemin oluşturacaktır.

Kitap kahvemizle ile hedef kitle olan gençlerimize sağlanacak olan imkânlar yönlendirmeler ortamlar çalışmalar faaliyetler programlar ve teşebbüsler gençlerimizin bilgi darağaçlarını geliştirecek, onlara farklı bir bakış açısı kazandıracak, yenilikçi bir yapı, tutarlı bir düşünce ekseni, ileri görüşlü bir bakış açısı, okuma zekâsı, münevver bir insan olma, entelektüel bir yapıya bürünme, zamanı yerinde ve gerekli kullanma, vaktini boşa israf etmeyen, üretmek ve ürettiğini başkaları ile paylaşabilen, paylaşmayı bilen, etkileşim sonucu dostluklar kuran bir nesilin meydana gelmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Kitap kahvemizle edebi, dini, ahlaki, kültürel, tarihi alanlarda gerekli ve yeterli malumata sahip nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak bir okuma alışkanlığı ve tutkusu kazandırarak gençlerimizi ömür boyu okumaya sevk etmek için gayret göstereceğiz.

Kitap kahvemizle ile gençlerimizi bilgi ve kültür alt yapılarını oluşturarak edebi hayata tarihi hayata sosyal hayata katkı sağlayacak edebi eserler tarihi eserler ahlaki eserler üretecek gençlerin yetişmesine vesile kılacak mekânlar olmasına çalışacağız.

Kitap kahvemizde aylık haftalık günlük yapacağımız faaliyet program ve çalışmalarda kitap odaklı olmasına çalışmakla beraber kültürel, sportif, tarihi, dini, etik ve sosyal kaynaşma ve çalışma faaliyetlerinin de olmasını planlıyoruz.

Bu bağlamda yapacağımız faaliyetleri verimli etkili unutulmaz ve keyifli bir hale getirmek için bütün imkânları seferber ederek çalışmalar yürütmeyi amaçlıyoruz.

Gençlerin buluşma yeri dinlenme yeri çalışma yeri kaynaşma yeri ve kendisini yetiştirme yeri olacak kitap kahvemize Karslı bütün gençlerimizi bekliyoruz.

Kitap kahvemizde aylık yapılan söyleşilere mesleki danışmanlık günleri ve kariyer günleri masa tenisi turnuvaları halı saha maçları ve yapılacak periyodik gezi ve pikniklerde olacak.

Gençlerimizin devlet güvencesinde, sıcak bir ortam, ücretsiz içecekler, çeşitli ikramlar ve wifi keyfini yaşayacağı kitap kahvemizde kahvelerini yudumlarken; kitapların dünyasında büyülü ve etkileyici ilim hikmet hakikat yolculuklarına çıkabilecekler.

Önümüzde ki günlerde açılışını yapacağımız kitap kahvemizin gençlerimize ve şehrimize hayırlı olmasını dilerken özellikle şehrimizdeki devlet büyüklerimizin, kamuoyunun ve eğitim camiasının böyle hayırlı işlerde, teşebbüslerde paydaşımız ve destekçimiz olmalarını temenni ediyoruz

M. Şamil KAKÇA

Rehber kalemler Derneği Başkanı

Adresimiz:

İnönü Caddesi Tayyare Sokak Yağar Konakları 102/B No:26/Kars

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.