KARS Haber Girişi : 20 Mayıs 2020 23:36

Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde İntihar Girişimi

Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde İntihar Girişimi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde İntihar Girişimi
Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde İntihar Girişimi

Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde İntihar Girişimi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars'ta Harakani Devlet Hastanesi'nde Hakan Yaşar G. (53) evde bakım nedeniyle kan testi için götürdüğü astım hastası 83 yaşındaki annesi Kamer G.’in pandemi servisine yatırılması, kendisinin de odadan dışarı çıkamadığından derdini kimseye anlatamadığı gerekçesiyle sinirlenip hastanenin çatı katında çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Edinilen bilgiye göre Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde hasta yakını Hakan Yaşar G. çatıya çıkarak intihar girişiminde bulundu. Durumun polis ekiplerine haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Hastane güvenlikleri ve polis ekipleri şahsı ikna etmek için uzun süre uğraştı. Sevil polis ekiplerinin ikna uğraşları sonuç verdi ve intihar girişiminden vazgeçerek eylemini sonlandırdı. Hastane polis noktasında ifadesi alınan şahıs daha sonra polislerle birlikte hastane yönetimiyle görüştürülüp annesinin neden hastaneden çıkarılmadığı yönünde de ikna edilmesi sağlandı. Hakan Yaşar G. daha sonra pandemi odasında annesinin yanında refakatçi kalmaya devam ediyor.

DERDİMİ KİMSEYE ANLATAMADIĞIMDAN BU GİRİŞİMDE BULUNDUM

Annesiyle birlikte pandemi odasında kaldığını, dışarı çıkamadığı, derdini kimseye anlatamadığını bu nedenden dolayı bunalıma girip bu yola başvurduğunu belirten Hakan Yaşar G. şunları söyledi:

“Annem 10 yıl önce kalp rahatsızlığı nedeniyle bypass ameliyatı oldu. 1 ay önce ben üniversite hastanesi göğüs servisine götürdüm. Muayenesi ve tedavisi yapıldıktan sonra evimize gönderildik. Annemin evde bakımı için kan tahlili istendi. Bunun üzerine geçtiğimiz pazartesi günü kan tahlili için eve gelen doktor bizi Sodyum florünün düşük çıkması nedeniyle devlet hastanesine yönlendirdi. Pazartesi günü gece saatlerinde tahliller çıktıktan sonra hastaneye gittik. Kovid şüphesi olduğu söylenerek akciğer filmi çektiler. 83 yaşındaki annemi pandemi odasına aldılar. Bende otomatikman annemle kaldım. Dışarı çıkamıyorum derdimi anlatacak kimse bulamıyorum. 2 çocuğum da evde kaldı. Eşim ile çocuklarım evde kaldı. Evi de karantinaya aldılar. Annemin ilk testi negatif çıktı ikinci testinin yapılması gerekiyormuş. Bu nedenden dolayı annemi bana vermediler. Benimle ilgilenip sorunumu dinlemedikleri için büyük sıkıntı çektim. Odadan da çıkamadığım için kimseye derdimi anlatamadım. Çareyi çatıya çıkmakta buldum. Ben annemi eve götürmek istiyordum.”  

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.