KARS Düzenleme Tarihi : 08 Ekim 2020 20:56 Haber Girişi : 08 Ekim 2020 20:57

Kars İçin Söyle

Kars İçin Söyle
Kars İçin Söyle KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kars İçin Söyle

Kars İçin Söyle

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ İLE SERKA ARASINDA PROJE PROTOKOLÜ İMZALANDI

SERHAT KALKINMA AJANSI TARAFINDAN KABUL EDİLEN PROJELER

KARS İÇİN SÖYLE: Proje ile Kars yöresine ait halk müziğine ait eserler Karslı sanatçılarla Kars İlinin tarihi, turistik mekânlarında seslendirilerek sosyal medyada yayınlanmak suretiyle Kars İlinin tanıtım yapılması planlanmaktadır. Proje Uygulama süresi 2 ay olup SERKA tarafından finanse edilmektedir.05.10.2020 tarihinde SERKA Genel Sekreteri İbrahim TAŞDEMİR ve Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin ÇETİN tarafından sözleşme imzalanarak çalışmalara başlanmıştır.

KARS YEMEKLERİ VE MUTFAK KÜLTÜRÜ: Bu proje ile Kars yöresi yemekleri ve yemek kültürü araştırılarak; Kars iline ait yemeklerin tespiti yapılacak ve kayıt altına alınacaktır.  Unutulmaya başlayan yemekler Kars Turizmine kazandırılacaktır. SERKA tarafından finanse edilen proje neticesinde Kars Yemekleri ve Yemek Kültürüne ait bir prestij kitap basımı yapılacaktır. 05.10.2020 tarihinde SERKA Genel Sekreteri İbrahim TAŞDEMİR ve Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin ÇETİN tarafından sözleşme imzalanarak çalışmalara başlanmıştır.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.