GÜNCEL Haber Girişi : 21 Haziran 2019 14:37

Kars İl Halk Kütüphanesi’nde Engelli Vatandaşlara Müzik Dinletisi Yapıldı

Kars İl Halk Kütüphanesi’nde Engelli Vatandaşlara Müzik Dinletisi Yapıldı
Kars İl Halk Kütüphanesi’nde Engelli Vatandaşlara Müzik Dinletisi Yapıldı

Kars İl Halk Kütüphanesi’nde Engelli Vatandaşlara Müzik Dinletisi Yapıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün isteğiyle halk kütüphanelerinde yaz programı (KÜYAP19) yapılması planlandı. Kars’ta da Kars İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Atatürk Çocuk Kütüphanesi’nin az kullanılan bölümleri dikkate alınarak kütüphanelere okuyucu çekmek ve kütüphane materyallerini tanıtmak amacıyla etkinlikler planlandı.

Bu kapsamda engelli bireyler, Kars Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar, ev hanımları ve okul öncesi çocukları için yaz boyunca Kars İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nce etkinlikler yapılacak.

Planlanan etkinliklerin ilki 19 Haziran 2019 tarihinde engelli bireyleri kütüphane ile tanıştırmak ve onlara kütüphane kullanımı hakkında bilgi vermek için etkinlik yapıldı.

Dolunay Engelliler Derneği ile işbirliği yapılarak Kars İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde denetimli serbestlik kapsamında görevlendirilen personelin ve İŞKUR elemanlarının da çalışmalarıyla engelli bireylere Müzik dinletisi yapıldı.

Kütüphanede görevlendirilen denetimli serbestlik personeli ve Karslı müzisyen Engin Kına tarafından verilen müzik dinletisi sonrasında engellilere ikramda bulunuldu. Program sonrasında engelli bireyler memnuniyetlerini belirtmiş hem engelli bireyler hem de kütüphane personelleri açısından yararlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Program kapsamında açıklamalarda bulunan Kütüphane Müdürü Mehtap Çantay, engelliler için kütüphane hizmetinin her iki kütüphanenin birinci katında yapıldığını her türlü kitabın engellilere ödünç verilebileceğini; ayrıca satranç oynama, ücretsiz internet hizmeti, film izleme gibi sosyal alanlardan ve görme engelliler için Biled projesiyle kapsamında kurulan engelli bölümünden yararlanabileceklerini ifade etti.

Çantay, engelli vatandaşların kütüphanelere gelmeleri konusunda davet etti.

Ayrıca yaz boyunca yapılması planlanan etkinlikler kütüphanenin sosyal medya hesaplarından paylaşılarak bütün Kars halkı etkinliklere davet edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.