KARS Düzenleme Tarihi : 28 Aralık 2020 01:01 Haber Girişi : 28 Aralık 2020 01:04

Kars’ın ‘AYAZ’ına bakın MAŞALLAH

Kars’ın ‘AYAZ’ına bakın MAŞALLAH
Kars’ın ‘AYAZ’ına bakın MAŞALLAH KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kars’ın ‘AYAZ’ına bakın MAŞALLAH

Kars’ın ‘AYAZ’ına bakın MAŞALLAH

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim İlçesine bağlı Başköy’e Bayram Arslan’ın Başköy Atlı Spor Kulübüne yeni aldığı “Ayaz” isimli atı, günde 3 defa kar eğlencesi yaşıyor. Akşam vakti gün batımında karda oyun oynayan “Ayaz” kar yiyerek hararetini gideriyor.

AYAZ ATIN KAR NEŞESİ

Ata sporu ciritin gençler tarafından yaşatıldığı Selim İlçesi’nin Başköy köyünde Bayram Arslan cirit kulübüne yeni bir at aldı adını da “Ayaz” koydu. Pandemi tedbirleri nedeniyle cirit müsabakaları yapılamayınca ahırda hamlayan atını sabah, öğlen ve akşam dışarı çıkararak karlı zeminde oynatıyor.

AYAZ HER GÜN ANTRENMANDA

Atını karda koşturarak hamlığını atmasını sağladığını söyleyen Bayram Arslan, Iğdır’dan satın aldığı atına ‘ayaz’ ismini verdiklerini. ‘Ayaz’a her gün antrenman yaptırdığını ve cirit müsabakalarına hazırladığını da ifade ederek, amaçlarının ata sporu ciritin gelecek nesillere aktarılmasına fayda sağlamak olduğunu kaydetti.

KAR YİYEREK HARARETİNİ GİDERİYOR

Bayram Arslan karlı zeminde dans edercesine koşarak yorulan atına hararetini gidermesi için de kar yediriyor. Kar yiyerek rahatlayan at daha sonra yeniden ahıra konuluyor.

Takipçilerinin merakla izlediği atın günlük gösterisi büyük beğeni topluyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.