KARS Haber Girişi : 25 Aralık 2019 00:13

Kars’ın çalışkan muhtarı kadınlara hesap verdi

Kars’ın çalışkan muhtarı kadınlara hesap verdi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta Aykaya İlçesi’nin Duraklı Köyü’nde muhtar olmadan önce 5 yılda yapmayı planladığı hizmetlerin çoğunu 9 aya sığdıran Şahin Demirkaya, yeni yaptırdığı 3 katlı Kültür Merkezi’nde kadınlara hesap verdi.
Kars’ın çalışkan muhtarı kadınlara hesap verdi Kars’ın çalışkan muhtarı kadınlara hesap verdi

Kars’ın çalışkan muhtarı kadınlara hesap verdi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta Aykaya İlçesi’nin Duraklı Köyü’nde muhtar olmadan önce 5 yılda yapmayı planladığı hizmetlerin çoğunu 9 aya sığdıran Şahin Demirkaya, yeni yaptırdığı 3 katlı Kültür Merkezi’nde kadınlara hesap verdi. Azalarıyla birlikte kadınlara yemek servisi yaparak “Sizler baş tacımızsınız. Bugün size bir hizmet edeceğiz” diyen Muhtar Demirkaya’dan sağlık ocağı, Kur’an Kursu gibi isteklerde bulunan kadınlar “Her başarılı erkeğin arkasında mutlaka kadın vardır” diyerek hizmetlerden duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Seçim çalışmalarında köy kahvehanesinde yaptığı konuşmada “Sizlere söz veriyorum. Muhtar olur olmaz geceli gündüzlü çalışarak vaat ettiğim tüm sözlerimi yerine getireceğim ve Türkiye’nin en çalışkan muhtarı olacağım” diyen Muhtar Şahin Demirkaya sözlerinin birçoğunu yerine getirdi. Azaları ve köy halkının da destekleriyle köyde gözle görülür gelişmelere imza attı.

Göreve gelir gelmez ilk işi köyü ağaçlandırmak oldu. Ardından 5 yıldır gelmeyen suyu yayladan köye getirdi. Sonra çevre düzenlemesi yaptı ve yol kanarlarındaki bozuk olan bahçe duvarları yeniden örülerek kireç vuruldu. Akyaka Kaymakamlığının da destekleriyle İmece usulüyle köy içine 6 bin metrekare parke taş döşedi. Köye bir de 3 katlı Kültür Evi yapan muhtar Demirkaya 15 öğrenciye de işadamlarının katkılarıyla burs imkanı sağladı.

Tüm bunları başka köy kadınları olmak üzere azaları ve köy halkından, Kars dışında ikamet eden köylülerinden ve Duraklı köylü işadamlarının destekleriyle yapan Demirkaya, 5 yılda tamamlamayı düşündüğü bu hizmetleri 1 yılı doldurmadan tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

İş dışından gelenlerin bile köyü tanıyamayacakları şekilde değiştiğini görmeleri ve bu çalışmalarla ilgili sosyal medya hesaplarından fotoğraf ve videoları da yayınlamalarıyla başarı çıtası güç geçtikçe yükseldi.

KADINLAR MUHTARI SORGULADI!

Muhtar Şahin Demirkaya geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan Kültür Merkezi’nde köylü kadınları bir araya topladı. Kadınlar, evlerinde hazırladıkları yiyecek ve tatlılarla birlikte geldikleri merkezde önce muhtarı dinlediler ardından da istek ve taleplerini ilettiler.

Kadınlar, başka sağlık ocağı, kütüphane olmak üzere isteklerini dile getirerek her zaman muhtarın yayında olduklarını ve desteklerinin her geçen gün daha da artacağını söylediler. Muhtar Demirkaya’yı da başarılarından dolayı tebrik eden kadınlar “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın” vardır diyerek de kadın emeğinin önemine vurgu yaptılar.

Duraklı köyünün kadınları, ülkemizde sıkça yaşanan kadına şiddet ve kadın cinayetlerine de dikkat çekerek kadına şiddeti kınadıklarını ifade ettiler.

Etkinliğe katılan Muhtarın eşi Pervin Demirkaya da eşinin sabahları erken kalkarak köye daha nasıl hizmet edeceğinin planını yaptığını, aktif ve çalışkan olduğunu söyledi. Muhtar olduğu günden itibaren 1 hafta yoğunluktan kendisini göremediğini de belirten Pervin Demirkaya, kendisini köyüne hizmete adağını belirtti.

Muhtar Demirkaya ise etkinliğe katılan kadınlara destekleri için teşekkür ederek onlara hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.