KARS Haber Girişi : 29 Mayıs 2021 13:33

Kars Lokantacılar odasından esnaflara destek çağrısı

Kars Lokantacılar odasından esnaflara destek çağrısı
Kars Lokantacılar odasından esnaflara destek çağrısı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Lokantacılar odasından esnaflara destek çağrısı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Lokantacılar ve Fırıncılar Oda Başkanı Subutay Kılıç, 1 Haziran itibariyle işyerlerinin kovid 19 kurallarına uygun olarak açılmasını beklediklerini belirterek, “Bu süreçte sadece lokanta ve pastaneci esnafının sorumlu olarak gösterilmesi bizleri üzmektedir. Esnaflarımız bu süreçten son derece olumsuz etkilendi. Borçlarını ödeyemez, önlerini göremez hale geldiler. Esnaflarımıza her türlü kolaylığın sağlanması ve destek verilmesini istiyoruz”  açıklamasını yaptı.

Koronavirüs salgını nedeniyle pastane ve lokantalar aylarca iş yapamadı. Bu da işyeri kiralarının ödenememesi, işveren ve çalışanların mağduriyetleri, SSK, elektrik, doğalgaz borçlarının ödenememesine sebep oldu.

Yaşanan sorunlara dikkat çeken Lokantacılar Oda Başkanı Başkan Subutay Kılıç. “Kovid 19 hatalığının en çok zarar gören esnaf ve sanatkarlar olarak devletimizin bizlere acil şekilde el atması lazım. Yoksa yok olacağız.” dedi.

Başkan Kılıç ayrıca, “Bizler her daim devletinin yanında olan, vergisini zamanında ödeyenleriz. Odamıza kayıtlı üyelerimizin vergi borçları SSK borçları, elektrik, doğalgaz borçlarının affı veya faizsiz ertelenmesi, banka kredilerini bir yıl faizsiz ertelenmesini istiyoruz. 1 Haziran itibariyle işyerlerimizin kovid 19 kurallarına uygun olarak açılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Doğan erdağı 29 Mayıs 2021 19:04

    Acilen sıfır faizli kredi istiyoruz işletmenizi devam ettirebilmek için brçlarımızında ertelenmesini 3000 TL hangi borcumuzu kapatmaya yetecek bitik vaziyetteyiz

  • Nesim Aktaş 29 Mayıs 2021 15:22

    Çok haklısınız başkanım ayrıca bu hastalığın sadece bu hizmet sektörüne bağlanması ayrıca bizleri daha fazla yıpratmaktadır zaten zamlarla nasıl mücadele edeceğimizi bile çözemezken her şeye bire bir zam geliyor bunların altından nasıl kalkarız ayrı bir soru umarım devletimiz bize çoğu şey'de yardımcı olur

  • Nurkan Yavuz... Anne sofrası ve ev yemekleri. 29 Mayıs 2021 14:58

    Geçirmiş olduğumuz zor günlerimizde, esnafının yanında olan sayın başkanımıza şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonrası da hakkımızdan hayırlısı olsun inşallah.