KARS Düzenleme Tarihi : 31 Ağustos 2020 23:46 Haber Girişi : 31 Ağustos 2020 23:46

Kars Milletvekillerinin Kafkas Üniversitesi’ne yeni bölümlerin açılması çabası

Kars Milletvekillerinin Kafkas Üniversitesi’ne yeni bölümlerin açılması çabası
Kars Milletvekillerinin Kafkas Üniversitesi’ne yeni bölümlerin açılması çabası KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Milletvekillerinin Kafkas Üniversitesi’ne yeni bölümlerin açılması çabası

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Milletvekili AK Parti MKYK üyesi 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, YÖK nezdinde yaptıkları temaslarla Kafkas Üniversitesi’ne ülke ve dünya gerçekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümlerin açılması için gayretlerinin devam ettiğini belirttiler.

Vekillerin konuşla ilgili açıklaması şöyle:

Kafkas Üniversitesi’nin çağın idrakinde bir bilim yuvası olma anlayışıyla emin adımlarla yüksek kalitede eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmesine dönük katkılarımız ve çabalarımız hep devam edecektir. Özellikle üniversitemizin sağlık üniversitesi olması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tıp fakültemiz belli bir olgunluğa erişmiş durumdadır. Bu dönem ilk defa öğrenci almaya başlayan diş hekimliği fakültemize 62 öğrenci yerleşmiştir.

Üniversitemiz için 2020-2021 Eğitim öğretim yılı için YÖK’ten lisan programlarımız için 2312, önlisans programlarımız için de 1949 olmak üzere toplam 4261 öğrenci kontenjanı talep edilmiştir. Yerleştirme sonucu lisans programlarımızı 2106 (%91,09), önlisans programlarımızı ise 1842 (%95,5) öğrenci tercih etmiştir. Dolayısıyla Üniversitemizin kontenjan doluluk oranı  %94 seviyesinde olmuştur. 

Kağızman ilçemiz birimlerine toplam 276 yeni öğrenci yerleşmiştir. Öğrenciler yeni açılan,  Optisyenlik, Eczacılık Hizmetleri, Sağlık Yönetimi, Spor Yönetimi Sosyal Hizmetler gibi bölümleri tercih etmişlerdir.

Sarıkamış ilçemiz birimlerine ise toplam 512 yeni öğrenci yerleşmiştir. Öğrenciler yeni açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Aşçılık, İs Sağlığı ve Güvenliği, Lojistik gibi bölümleri tercih etmişlerdir.

Ek yerleştirme sonucunda da yeni öğrenciler beklenmektedir. Ek kontenjan ve Özel yetenek sınavlarıyla alınacak öğrenciler hariç toplam 3948 öğrenci tercih etmiştir. Konservatuvar, Beden eğitimi ve Güzel sanatlar bölümlerine ise 300'e yakın öğrenci özel yetenek sınavları sonucunda alınacaktır.

Son üç yılın kontenjan doluluk oranları şu şekildedir:

2018-2019 dönemi  %73

2019-2020 dönemi %94

2020-2021 dönemi %94

Mevcut öğrenci sayısı şu şekildedir:

Önlisans: 5782    Lisans: 12215         Yükseklisans ve doktora:1030  Yabancı uyruklu:2000

Yabancı öğrenci hariç olmak üzere toplam 19027 öğrenci mevcuttur. Ancak, bu dönem öğrencileri ve online öğrenciler dahil edildiğinde öğrenci sayısı 25000'i bulmaktadır.

İnşallah bundan sonraki hedef, kontenjan doluluk oranını %90’ın altına düşürmeden yüksek bir oranla sürekliliği sağlamak olacaktır. Kontenjanların bu yüksek doluluk oranları, üniversitemize çağın anlayışına ve ihtiyaçlara uygun doğru bölümlerin kazandırılmasıyla mümkün olmuştur. Üniversitemize ihtiyaç duyulan gerekli bölümlerin kazandırılmasında yapmış oldukları doğru tespitler, değerlendirmeler ve yönlendirmelerinden dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü KAPU ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Selam ve saygılarımızla.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.