GÜNCEL Haber Girişi : 18 Mart 2018 19:04

Kars’ta 18 Mart Coşkusu

Kars’ta 18 Mart Coşkusu
18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kars’ta 18 Mart Coşkusu

KAFKAS HABER AJANSI

18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kars Garnizon Şehitliğinde Vali Rahmi Doğan, 14.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından şehitlik anıtına çelenk sunulmasının ile başlayan ilk tören; saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve saygı atışıyla devam etti.

Törende; Vali Rahmi Doğan, Şehitlik Özel Defterini imzalayarak duygularını şöyle ifade etti.

“ Aziz Şehitlerimiz; Milletimizin birliği, aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna göğsünü siper eden siz Aziz Şehitlerimize en derin minnet, şükran ve tazim hislerimizi arz etmek için bir kez daha huzurunuza geldik.

Bizler, millî menfaatleri daima şahsî menfaatlerinden üstün tutmuş; vatanı ve bayrağı uğruna bütün varlığını feda etmiş bir milletin mensupları olmanın şeref ve gururunu, sizlerin sayesinde yaşamaktayız.

Tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, Kurtuluş savaşından Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesi olduğu gibi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir.

Sizlerin emaneti olan vatanımızı sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığıyla uğruna canlarını verdiğiniz bu aziz vatanımızın kalkınmasını sağlamak, devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini koruma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır! Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” anlayışıyla her karışını temiz kanları ile suladığınız kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden siz Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun”

Şehitlikteki program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan duanın ardından şehit mezarlarının; Vali Rahmi Doğan ve diğer protokol üyeleri tarafından gezilmesi ve karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Kars Garnizon Şehitliğinde ki programın ardından Vali Rahmi Doğan ve beraberindeki protokol İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonuna geçerek, burada düzenlenen anma programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program;

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.