KARS Haber Girişi : 04 Haziran 2021 14:19

Kars’ta 517 camide yağmur duası yapıldı

Kars’ta 517 camide yağmur duası yapıldı
Kars’ta 517 camide yağmur duası yapıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta 517 camide yağmur duası yapıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta İl Müftülüğüne bağlı 517 camide Cuma namazını müteakiben eller semaya kalkarak yağmur duası yapıldı.

Son zamanların en kurak iklimini yaşadığımız bu günlerde Kars’ta suya ve yağmura duyulan ihtiyaç sebebiyle il ve ilçelerdeki tüm camilerde Cuma namazının hemen akabinde ‘Yağmur Duası’ yapıldı.

Kent merkezindeki Evliya Camii’ndeki Cuma namazında Müftü Yusuf Eviş, vaazında kuraklığa değindi. Okunan ezanın ardından Cuma namazına geçildi. 2 rekat farz namazının ardından yağmur duası yapıldı. Müftü Yusuf Eviş dua etti, ellerini semaya açan cemaat ise “Amin” diyerek Allah-u Teala’dan yağmur yağmasını istedi. Vali Türker Öksüz’ün da katıldığı yağmur duasına çok sayıda cemaatin iştirak ettiği görüldü.

Bu arada il genelinde etkili olan kuraklık çiftçileri ve hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkiledi. Digor İlçesi’nde de Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi ve yönetim kurulu üyeleri ilçeye bağlı Kocaköy’e giderek çiftçileri ziyaret etti. Kuruyan tarlaları yerinde inceleyen Başkan Hagi, çiftçilerin mağdur olduklarını söyleyerek Kars’ın afet bölgesi kapsamına alınmasını istedi.

Çiftçilerde yaptıkları açıklamada kuraklıktan olumsuz etkilendiklerini ve tarlalarında ürün alamayacaklarını ifade ettiler. Banka borçlarının yapılandırılmasını isteyen tarla sahipleri boy vermemesine rağmen yoncalarını traktörle biçmeye başladıklarını, arpa ve buğdayları da başak vermeden sararıp kuruduğu için hayvanlara yedirdiklerini söylediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.