SON DAKİKA Haber Girişi : 27 Aralık 2017 14:25

Kars’ta 660 Kilo Ağırlığındaki Trafoyu Çaldılar

Kars’ta 660 Kilo Ağırlığındaki Trafoyu Çaldılar
Kars Organize Sanayi Bölgesinde Muhsin Akçay’a ait bir fabrikanın yaklaşık 660 kilo ağırlığındaki trafosu kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Kars’ta 660 Kilo Ağırlığındaki Trafoyu Çaldılar

Kafkas Haber Ajnası

Kars Organize Sanayi Bölgesinde Muhsin Akçay’a ait bir fabrikanın yaklaşık 660 kilo ağırlığındaki trafosu kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

İnsan gücüyle taşınması mümkün olmayan trafoyu elektrik direğinden söken ve bina içerisindeki kablo sistemi de aynı şekilde çalan kişi ya da kişiler sırra kadem bastı.

Edinilen bilgilere göre; Kars Organize Sanayi Bölgesinde güvenlik kameralarının çalışmamasını fırsat bilen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Muhsin Akçay’a ait bir fabrikanın yaklaşık 660 kilo ağırlığındaki trafosunu ve fabrikanın içerisinde bulunan kabloları vinç yardımıyla çaldılar.

Yeni taşındıkları sanayi bölgesine bugün Aras Edaş yetkilileriyle görüşme sağlayarak sistem kurma çalışması içerisinde olduklarını ve hırsızlık olayını bugün fark ettiklerini söyleyen işletme sahibi Akçay, konuyu hemen 155 Polis ekiplerine aktardı. Trafonun çalındığını mühendis Baran Aras’tan öğrendiğini kaydeden Akçay, ilk duyduğunda şok olduğunu dile getirdi. Olay yerine gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından incelemelerin başlatıldığı işletmenin önünde açıklamada bulunan Muhsin Akçay; “Bu hırsızlık olayını kameraların çalışmadığını bilen birisi yapmıştır. Yaklaşık 30 bin liralık bir zararım mevcuttur. Aynı şekilde içeride de yaklaşık 20 bin TL civarında kablo sistemi sökülmüş, umarım çalışmalar sonuç verir ve sorumlular bulunur.” dedi.

İşletmenin sorumlu olduğu Elektrik Mühendisi Baran Aras ise; “Bu fabrikanın elektrik işini ben ve ekibim üstlenmiş durumdayız. Sabah saatlerinde ekibimiz kalan çalışmaları tamamlamak için buraya geldiğinde trafonun olmadığı ile karşılaşması sonucu duruma bize bildirdiler. Biz de buraya geldiğimizde trafonun çalındığını gördük ve durumu polise bildirdik.” İfadelerini kullandı.

Kars Emniyet Müdürlüğü ekipleri işletme içerisindeki panolardaki ve çeşitli bölgelerdeki parmak izi için hummalı bir çalışma yürüttü. Tam bu noktada pano üzerinde duvarda kan izine rastlandı. Ekiplerin dikkatinden kaçmayan detaylar ve izler üzerinden hırsız ya da hırsızların yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan Güvenlik kameralarının çalışmaması ile ilgili Kars Organize Sanayi Bölgesi yetkililerinden yapılan açıklamada ise; “Kars Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde faaliyette bulunan 28 adet MOBESE Kamerası OSB girişindeki Hazartepe Mevkindeki eski idari binadan kontrol edilmekte olup, söz konusu binanın yıkılacak olması sebebiyle Kontrol Merkezi 12/12/2017 tarihinde Teknik Servisimiz tarafından sökülerek OSB Müdürlüğünün bulunduğu Valilik Binasına nakil edilmiş ve 18/12/2017 tarihinde montaj ve kurulum işlemleri tamamlanmıştır. Ancak mesafenin uzaklığı sebebiyle mevcut kurulu antenlerin gücü yetersiz kaldığından görüntü alımı esnasında görüntü kayıpları oluşmuştur ve bu nedenle ek anten kurulması için yetkili kurumlar ile yazışmalar yapılmış, ayrıca ek anten siparişinde bulunulmuştur. Tedarik süreci devam ettiğinden dolayı bugüne kadar aralıksız olarak çalışan MOBESE Kameraları geçici olarak yaklaşık 15 gün servis dışı kalmıştır. Bölgemizin MOBESE Kamera Sistemi, 02/01/2018 tarihi itibariyle yeniden hizmete girecektir. Konu ile ilgili Emniyet Birimlerine bilgi verilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

(UA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.