KARS Haber Girişi : 31 Ocak 2020 01:46

Kars’ta AFAD Gönüllülerinin Sayısı Artırılacak

Kars’ta AFAD Gönüllülerinin Sayısı Artırılacak
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta AFAD Gönüllülerinin Sayısı Artırılacak
Kars’ta AFAD Gönüllülerinin Sayısı Artırılacak Kars’ta AFAD Gönüllülerinin Sayısı Artırılacak

Kars’ta AFAD Gönüllülerinin Sayısı Artırılacak

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Afet ve Acil Yardım Durum (AFAD) Müdürlüğü’nde yaptığı açıklamada AFAD’ın 80 olan gönüllü sayısını 200’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Gönüllülüğün önemine değinen Vali Öksüz, “AFAD gönüllülerimiz var artık. Sayı şu anda 80 ama biz bu sayıyı 200’e çıkarmak istiyoruz. Bundan sonra gönüllülerimizin de katkısı olacak. Yani arama ve kurtarmada uzman ekiplerimizin yaında birde gönüllülerimiz olacak. onları eğiteceğiz ve onlarda bu tür afetlerde destek personeli olarak görev yapacaklar. Bu artık tüm ülkemizde önemli konu olarak ele alınacak. Herkes arık bu konuda eğitimli olmak zorunda. Her zaman depreme hazırlıklı olmak lazım. Çünkü depremin nerede ne zaman geleceği belli eğil. Onun için biz ülke olarak bu işe hazırlıklı olmamız lazım. Deprem öldürmüyor eğer hazırlıksanız ölümler artıyor. Hazırlıklı olursak binalarımız sağlam olursa acil müdahalede hiçbir eksiğimiz kalmaz ise bu vefatlar en aza inecektir. Sıfırlamak mümkün değil ama en aza indirmiş olacağız. Onun için hepimiz hazırlıklı olmalıyız, hepimiz bilinçli olmalıyız. “ dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.