KARS Haber Girişi : 14 Mayıs 2020 22:19

Kars'ta berberler müşteri kayıt defteri tutacak

Kars'ta berberler müşteri kayıt defteri tutacak
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars'ta berberler müşteri kayıt defteri tutacak
Kars'ta berberler müşteri kayıt defteri tutacak Kars'ta berberler müşteri kayıt defteri tutacak

Kars'ta berberler müşteri kayıt defteri tutacak

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars'ta berberlere 'müşteri kayıt defteri' tutma zorunluluğu getirildi. Berberlerin tutacağı kayıt defterleriyle muhtemel bulaş durumunda olası vaka takibi ve risk altında olabilecek kişiler belirlenebilecek.

Koronavirüsle mücadele kapsamında 22 Mart saat 18.00'de İçişleri Bakanlığı genelgesiyle faaliyetleri geçici olarak durdurulan berber ve kuaförler, 11 Mayıs Pazartesi günü kapılarını müşterilerine açtı. İçişleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tedbirlere uyularak hizmet veren berberler için Kars'ta müşteri kayıt defteri tutma zorunluluğu getirildi. Sağlık Müdürlüğü, tarafından berberlere yapılan tebliğde müşteri kayıt defterinin önemine dikkat çekildi. Sağlık Müdürlüğü, "İşletmelerin belirlenen kurallara uygun çalışıp çalışmadıkları İl Sağlık Müdürlüğü'nce yapılacak sıkı denetimler ile kontrol edilmektedir. Bu işletmelerde muhtemel bulaş durumunda olası vaka takibi (filyasyon) ve risk altında olabilecek kişilerin belirlenebilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan 'Müşteri Kayıt Defteri'ne bu işletmelerden hizmet alan her müşterinin bilgilerinin işlenmesi gerekmektedir. Bu hususta vatandaşlarımızın salgının kontrolü ve muhtemel yayılımının engellenmesi amacıyla işletme sahipleri ile işbirliği içinde olmaları ve gerekli bilgileri paylaşmaları hayati önem arz etmektedir" açıklamasında bulundu.

Can Kardeşler Kuaför Sahibi Özcan Sarıçayır da gerekli düzenlemeleri yaptıklarını, tek kullanımlı havlular, dezenfektan, ateş ölçer cihazı bulundurduklarını belirtti. Kayıt defterini de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden aldıklarını ve kayıt tutmaya başladıklarını söyleyerek, “Müşterileri maskesiz içeri almıyoruz. İçeri de bir müşteri olduğunda sırada bir müşteri bekleyebiliyor. Müşterinin ilk önce ateşini ölçüyor ve kayıt altına alıyoruz. Adı, soyadı, telefon numarası ve traş olduğu saati da kayıt defterine yazıyoruz.” dedi.

Uygulamadan memnun olduklarını da ifade eden Sarıçayır, “Müşterilerimiz arayıp randevu alıyorlar. Randevu saatini geçirenler yeniden randevu almak zorundalar. Umuyoruz ki  bu salgın bir önce ilimizi ve ülkemizi terk eder” diye konuştu.

Görevli polis memurları da kuaförleri kurallara uyup uymadıkları konularında denetliyor, gerekli uyarılarını yapıyor ve kurallara uymaları gerektiğini belirtiyorlar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.