SPOR Haber Girişi : 21 Kasım 2021 22:30

Kars’ta Cirit heyecanı

Kars’ta Cirit heyecanı
Kars’ta Cirit heyecanı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta Cirit heyecanı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim ilçesi Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi’nde 4 cirit kulübünün katıldığı müsabakalar heyecanlı anlara sahne oldu.

Akçakale Atlı Spor Kulübü Başkanı Şimşek Yıldırım, Darboğaz Köyü Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Ferit Yolcu, Başköy Allahuekber Dağı Atlı Cirit Kulübü Başkanı İlhami Yıldız, Koşapınar Köyü Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Ahmet Yiğit ve kulüp üyelerinin katıldığı cirit gösterisine çok sayıda cirit sever katıldı.

Selim Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) desteği ile yapılan 7 bin 500 metrekarelik cirit sahasında açılışın ardından ilk müsabaka bugün yapıldı. Ata sporu ciritin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için düzenlenen müsabakaların her hafta sonu Pazar günleri saban saat: 10.00’da başlayacağı belirtildi. Kulüp başkanları yaptıkları çağrıda cirit severleri ve vatandaşları Pazar günleri oynanacak olan cirit gösterilerini izlemeye davet ettiler.

Kilometrelerce uzaklıktaki köylerden kamyonlarla getirilen Arap atları bir süre dinlendikten sonra sahaya çıktılar. Kumlu zeminde koşan atlar renkli görüntülere sahne oldu. Bölgenin usta ciritçileri de at üstünde hünerlerini sergileyerek izleyicileri heyecanlandırdılar.

Çit etrafında cirit oyununu izleyen cirit severler ise tuttukları sporculara taktik verdikleri ve ıslık ve alkışlarla desteklerini esirgemediler.

İki devre oynanan dostluk müsabakasını ilgiyle izleyen katılımcılar cirit kulüp başkanlarına ve cirit sporcularına teşekkür ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.