KARS Haber Girişi : 27 Temmuz 2020 00:03

Kars’ta dev yayın balığı yakaladılar

Kars’ta dev yayın balığı yakaladılar
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta dev yayın balığı yakaladılar
Kars’ta dev yayın balığı yakaladılar Kars’ta dev yayın balığı yakaladılar

Kars’ta dev yayın balığı yakaladılar

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın meşhur balıkçıları Soner ve Yener Uruş kardeşler, 2 metre uzunluğunda, 45 kilogram ağırlığında dev yayın balığı yakaladılar.

Aras Nehrinde yakaladıkları dev yayın balığını temizlemeden önce meraklılarına gösteren Uruş kardeşler büyük bir ilgiyle karşılandılar. Kars kalesi yanındaki tarihi taş köprü üzerine yatırdıkları yayın balığı görenler fotoğraf çekmek için adeta yarıştı.

Amatör balıkçılık yaptıklarını aktaran Yener Uruş, “Uruş kardeşler olarak Kars’ta yerel internet sitelerimiz üzerinden tanıtım yapıyoruz. Aras nehrine balık tutmaya gittik ve nasibimize yayın balığı geldi. Boyu 2 metrenin üzerinde kilosu ise yaklaşık 45 kilo. Yayın balığı bölgede yaygın bulunan bir balık türüdür” dedi.

Olta balıkçılığın yapılan barajlar nedeniyle bitme noktasına geldiğini de belirten Uruş, “Barajlar yapıldı, sular kesildi. Balıklarımızda hep yüzeyde kaldı. Balık azaldı ama yine çıkartıyoruz.” diye konuştu.

45-50 kilo ağırlığındaki balıkları özel yaptıkları oltalarla yakalayabildiklerini kaydeden Uruş, “1.20 misine kullanıyoruz. 10.0 kanca kullanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Avlanmaya genelde gece gittiklerini ifade eden Uruş, yakakaladıkları yayın balığını temizleyip arkadaşlarına ikramda bulunacaklarını söyledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.