EĞİTİM Haber Girişi : 16 Ekim 2021 00:14

Kars’ta geleceğin kimyagerleri yetişiyor

Kars’ta geleceğin kimyagerleri yetişiyor
Kars’ta geleceğin kimyagerleri yetişiyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta geleceğin kimyagerleri yetişiyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi Kars Meslek Yüksekokulu’nda Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü öğretim elemanları tarafından “1. Kimya Günleri” isimli etkinlik düzenlendi.

Program, Kars MYO Müdürü Doç. Dr. Kadir Bozukluhan ve Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Öğretim elemanları, Öğr. Gör. Mustafa Akçay, Öğr. Gör. Erman Öztürk ve Öğr. Gör. Destan Kalaçay tarafından planlanarak hayata geçirildi.

Kimya etkinlikleri içerisinde; Metalik Sodyum patlaması, Amonyak fıskiyesi, Kristallendirme, Süblimleşme, Kimyacının Kibriti, Şekerin harareti, Bakırın asitle tepkimesi, Deterjanın coşkusu ve Çılgın buhar deneyleri yapıldı.

Etkinliğe yoğun ilgi gösteren öğrenciler görsel zenginliği bol olan deneyleri dikkatlice izledi. Etkinlik süresince zaman zaman soru da soran öğrenciler hocalarını alkışlamayı da ihmal etmediler.

Kars MYO Müdürü Doç. Dr. Kadir Bozukluhan, “Bu etkinliğin özellikle geçen yıl pandemi dolayısıyla online eğitime geçilen ve uzaktan ders alan öğrencilerin eksikliklerinin giderilmesi ve yüz yüze eğitimin başlaması ve son olarak da Kimya bilimine ve bölümüne ilginin tercihin artırılması amaçlı yapılmıştır. Her yıl düzenli olmak ile birlikte de farklı etkinliklerde yapılacak” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.