GÜNCEL Haber Girişi : 20 Ekim 2021 11:12

Kars’ta HAP tatbikatı

Kars’ta HAP tatbikatı
Kars’ta HAP tatbikatı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta HAP tatbikatı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta, UMKE, AFAD, İtfaiye ve 112 Acil tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı düzenlendi.

Senaryoya göre Kars Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bodrum kattaki jenaratörün bulunduğu yerde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bodrum katta yoğun dumanların geldiği ve birinci katta bulunan polikliniklerin sarsıntıya uğradığı ve o bölgede  10 adet hastane personeli ve 5 adet hasta –hasta yakınının bulunduğu öğrenildi. Olayda dumanları görür görmez ve patlama anında tüm personelin tahliyesi için anons yapıldı ve haberleşme sorumlusu Hıdır Demirkıran sırasıyla Hap Başkanı,112, İtfaiye, AFAD birimlerine bilgi verdi.

Olay yerine gelen AFAD, İtfaiye, UMKE ve 112 ekiplerinden İtfaiye yangın söndürme çalışması yaptıktan sonra AFAD ekibi kimyasal sızıntıların kontrolü yapıldı. UMKE ekipleri olay yerindeki yaralı sayısının tespiti ve müdahalesi için olay yerine giriş yaptı. İlk triyajda 6 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin de yaralı olduğu belirlendi. Yaralılar ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Harakani Devlet Hastanesi’ne ivedi bir şekilde nakledildi.

Yangın tamamen söndürüldükten sonra hasar tespit komisyonu tarafından durum değerlendirmesi yapıldı, hastanenin normal faaliyetlerin sürdürülmesine karar verildi ve tatbikat sonlandırıldı.

Tatbikatta ayrıca, hastane görevlilerine yangın söndürme tüplerinin nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdiresi Azer Turan, tatbikatın başarıyla tamamlandığını söyledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.