SİYASET Haber Girişi : 12 Temmuz 2021 21:33

Kars'ta Hareket Başladı

Kars'ta Hareket Başladı
Kars'ta Hareket Başladı KAFKAS HABER AJANSI

Kars'ta Hareket Başladı

KAFKAS HABER AJANSI

Liderliğini Prof.Dr. Ümit Özdağ'ın yapmış olduğu Ayyıldız Hareketi; Kars'ta bir taban hareketi olarak faaliyet göstermeye başladı. Dün akşam saat 18:00'da Kars merkezde bir kafede,   ikramların olduğu samimi sohbet ortamında toplantı gerçekleştirildi.

Ayyıldız Hareketi yetkililerinden Fatih Çinan’ın da katıldığı toplantı karşılıklı fikir alış verişi ve istişarelerle geçti.

Toplantının samimi bir ortamda gerçekleştiğini söyleyen Ayyıldız Hareketi yetkililerinden Fatih Çinan, Ayyıldız Hareketi'nin kuruluş gerekçeleri ve süreci hakkında bilgiler paylaşıldığını,  Ayyıldız Hareketi’nin, Atatürk  milliyetçiliği ve ilkeleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurucu değerlerini kendisine rehber edinerek yola çıkan bir hareket olduğunu belirtti.

Vatan, millet ve bayrak hassasiyetleri ile Atatürk'ün kırmızı çizgileri olduğunu kaydeden Fatih Çinan, Hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesi, ülkemizde yaşayan yaklaşık beş milyon Suriyeli 'nin uygun koşullarda ülkelerine geri gönderilmesi, AVM ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmesi, halkın ekonomik gücünün acilen iyileştirilmesi ve işsizlik sorunun giderilmesinin en önemli konuları olduğunun özellikle üzerinde durulduğunu kaydetti.

Çinan ayrıca; Kars'ın sorunları, çözüm önerileri, kentin kültürel mirasının korunarak tanıtımı ve turizminin geliştirilmesi, tarım ve hayvancılıkta devlet eliyle yeni bir planın devreye sokulması, Kars'ın dışardan göç alması ve dışarıya göç vermesi konuların da ele alındığına dikkat çekti.

Ayyıldız Hareketi yetkililerinden Fatih Çinan daha sonra şunları söyledi:

“Dünyada büyük orta doğu projesinin sonlanmasıyla birlikte yeni güç merkezinin Kafkasya olduğu ve buradaki yeni düzenin tüm dünyayı etkileyeceği, dünya devletlerinin yeni düzen ve dengesinin  bu coğrafyadaki Türk Devletleri ile kurulacağı, dış politikanın bu bağlamda yeniden inşa edileceği bildirildi. Ayyıldız Hareketi'nin 26 Ağustos 2021 tarihinde parti kuruluşu için müracaat edeceği, partinin isminin ve logosunun hazır olduğu fakat isminin Ayyıldız olmayacağı ile birlikte Ayyıldız Hareketinin halk tarafından çok sevildiğini, bu sebeple hareketin bir gençlik hareketi olarak devam edeceği bildirildi.”

Ayyıldız Hareketi yetkililerinden Fatih Çinan, “Neden partinin kuruluş tarihi için 26 Ağustos tarihinin seçildiği sorulduğunda” ise şu açıklamayı yaptı:

“Türk tarihinde 26 Ağustos tarihinin ayrı bir yeri ve önemi var. Çünkü 26 Ağustos 1071’de başlayan Malazgirt Savaşı’nda Alparslan, Bizans ordusunu yenerek Anadolu’nun kapılarını Türklere açtı. Bundan tam 9 asır sonra 1922’de yine bir 26 Ağustos günü başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Yunan ordusunu bozguna uğratan Atatürk Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya gösterdi. Ayyıldız Hareketi de yeni bir başlangıç için güzel ve anlamlı bir tarih seçmiş bizce. Parti kuruluşunun gerçekleşmesi sonrası Kars'ta da teşkilatlanmanın başlayacağı, bu sürece kadar Kars'ta bulunan STK'lar, şehrin ileri gelenleri, siyasetin içerisinde bulunmak isteyen hemşehrilerimiz  ile görüşmeler devam edecek. Son dönemde kararsız  ve mevcut siyasi iklimden yorgun olan seçmenlerin yanı sıra gençlerin bu harekete, tüm dünyada yükselişte olan milliyetçilik akımının da etkisiyle ilgi göstermesi bekleniyor. Ne dersiniz? Sizce de bu siyaset yoksulu ortamda Türkiye için bir çıkış hareketi olamaz mı?”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.