GÜNCEL Haber Girişi : 13 Aralık 2017 17:23

Kars’ta İmam Hatiplililer İsrail ve Trump’u kınadı

Kars’ta İmam Hatiplililer İsrail ve Trump’u kınadı
Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak kabul ettiğini açıklayan ABD Başkanı Trump’u ve İsrail’i slogan ve dövizlerle kınadı.

Kars’ta İmam Hatiplililer İsrail ve Trump’u kınadı

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak kabul ettiğini açıklayan ABD Başkanı Trump’u ve İsrail’i slogan ve dövizlerle kınadı.

Öğlen saatinde okul bahçesinde toplanan öğrenciler hazırladıkları onlarca dövizle yerlerini aldılar. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan programda “Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber”, “Kahrolsun İsrail”, “Mescidi Aksa’ya Sahip Çık”, “Kahrolsun Amerika”, “Tekbir Allah-u Ekber”, “Kudüs bizimdir bizim kalacak” sloganları atıldı.

“Sevdamızdır Kudüs Umudumuzdur” sloganıyla hazırlanan kınama açıklamasını 11 Sınıf Öğrencisi Muhammed İkbal Gül okudu. Gül, “ABD başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yolunda adımlarına karşı biz İmam Hatip Liseleri olarak bunu kabul etmediğimizi ve suskun dünyanın HÜR sesi olan İmam Hatipliler olarak protesto ettiğimizi tüm dünyaya haykırıyoruz.” dedi.

MÜSLÜMANLARIN İLK KIBLESİ

Gül daha sonra şunları söyledi:

“Yüce Allah’ın çevresini mübarek kıldığı, MİRAC’IN Gerçekleştiği topraklar Kudüs, üç semavi din için kutsaldır.Müslümanlar için üçüncü en kutsal mabed olan Mescid-i Aksa, bu kadim şehir KUDÜS’TEDİR.Kudüs peygamberler şehridir.Kudüs, milattan sonra 610 yılında RESULULLAH ve ashabının ilk kıblesi olmıştur.Peygamberimiz Miraç’a yani öteler ötesine,Rabbininhuzuruna yine bu şehirden , KÜDÜSTEN yükselmiştir. Kudüs tarih boyu Haçlı seferleriyle Müslümanlardan geri alınmaya çalışılan en önemli belde,kale olup,ecdadımızın çelik irade,cihat ruhu ve şehit kanlarıyla sulanıp müdafa edilmiştir.

Son iki-üç asırda ve özellikle de Osmanlının yıkılışından sonra, İslam dünyasının yaşamış olduğu sıkıntılar, 100 yıl öncesinde Kudüs üzerinde sembolleşmiş ve 1945’ten itibaren ilk kıblemiz Mescid-i Aksa fiili olarak işgal edilmiştir.

Müslümanlar ilk şoktan sonra aşama aşama Küdüs,Filistin meselesin sahip çıkmaya başlamış,önce duygusal sonra söylem düzeyinde,akabinde ise icracı adımlarla belli mesafeler katetmişlerdir. Siyonistler ise hedeflerinin gerçekleştirmenin önünde engel olarak sürekli Müslümanları ve bazı duyarlı Hristiyanları, Yahudileri görmüş ve bu engelleri devre dışı bırakmak için şiddet,hile ve benzeri olmadık yollara başvurmuştur.

Başta ABD olmak üzere

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.