GÜNCEL Haber Girişi : 19 Ağustos 2021 01:06

Kars’ta Kerbela Şehitleri anıldı

Kars’ta Kerbela Şehitleri anıldı
Kars’ta Kerbela Şehitleri anıldı KAFKAS HABER AJANSI 

Kars’ta Kerbela Şehitleri anıldı

KAFKAS HABER AJANSI 

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilmesinin 1382. yılı nedeniyle Kars'ta binlerce kişinin katılımıyla anma yürüyüşü düzenlendi.

Kerbela şehitlerini anma programı, sabah Hz. Ali Çarşı Camii önünde toplanan binlerce vatandaşın katılımıyla Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ellerinde Türk bayrağı ile Atatürk ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıyan vatandaşlar daha sonra Faikbey Caddesi'nden Kars Şehitliği önüne kadar mersiyeler eşliğinde sine dövüp, vücutlarına zincir vurdu. Okunan mersiyeleri dinleyen bazı vatandaşlar ise duygulu anlar yaşadı.

Anma programına katılanlar, Garnizon Şehitliği ziyaretinin ardından Yeni Mahalle Mezarlığı'na yürüdü. Yeni Mahalle Mezarlığı önünde de deste gruplarının zincirlerle dövünmeleri, sine vurma ve mersiyeler eşliğinde Hazreti Hüseyin'i yad etmesi sonrasında aile mezarları ziyaret edilerek, Kur'an-ı Kerim okundu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.