KARS Düzenleme Tarihi : 26 Ağustos 2020 22:41 Haber Girişi : 26 Ağustos 2020 22:41

Kars’ta koronavirüs denetimleri artırıldı

Kars’ta koronavirüs denetimleri artırıldı
Kars’ta koronavirüs denetimleri artırıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kars’ta koronavirüs denetimleri artırıldı

Kars’ta koronavirüs denetimleri artırıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İçişleri Bakanlığınca 81 ilde olduğu gibi Kars’ta da oluşturulan İl Salgın Denetim Ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kars Valiliği tarafından oluşturulan İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri ile mahalle denetim ekipleri il genelinde yoğun mesai harcıyor.

Düzenli olarak il merkezinde ve ilçelerde denetimlerini aralıksız sürdüren ekipler, COVİD-19 Kuralları formunu doldurduktan sonra tutanak tutuyor. Denetimler sırasında işyeri sahipleri ve işyerlerinde o an bulunan vatandaşlara korona virüse karşı alınması gereken tedbirler hatırlatılıyor.

Aralarında İl Sağlık Müdürlüğü, polis ve jandarma ekiplerinin yanı sıra diğer ilgili kurum personelinden oluşturulan ekipler, denetimleri sırasında özellikle maske denetimi yapıyor. Ekipler öncelikli olarak kıraathane, kahvehane, çay ocakları, çay bahçeleri, mesire alanları, lokanta, cafe, restaurant, dernek lokalleri, internet kafeler, marketler, manavlar, fırınlar, bakkallar da denetiler yapıyor. Ekipler ayrıca nikâh ve düğün alanları, günübirlik konaklama tesisleri, yüzme havuzları, hamamlar, saunalar ve spor tesisleri ile birlikte, berber, kuaför ve güzellik salonları, pazar yerleri sinema ve tiyatro salonlarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ticari taksiler, şehir içi-şehirlerarası toplu ulaşım araçlarının denetimi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Camilerin denetimi ise İl Müftülüğü personeli tarafından yapılıyor. Kovid19 kapsamında alınan önlemlere veya belirlenen kurallara aykırı durumlarla karşılaşan vatandaşların, Sağlık Bakanlığı "Hayat Eve Sığar (HES)" uygulaması üzerinden ya da 112, 155, 156 çağrı numaraları üzerinden il ve ilçe Salgın Denetim Merkezlerine ihbar ve şikâyette bulunabilecekleri belirtiliyor. 

Öte yandan Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında salgın denetim faaliyetleri, tek elden eşgüdümlü ve yönetimini sağlamak üzere Kars İl merkezinde valilik, ilçelerde kaymakamlıklar bünyesinde Salgın Denetim Merkezleri marifetiyle yürütülüyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.