EĞİTİM Haber Girişi : 15 Şubat 2021 22:17

Kars’ta Köy Okulları 15 Şubat’ta Yüz Yüze Eğitime Başladı

Kars’ta Köy Okulları 15 Şubat’ta Yüz Yüze Eğitime Başladı
Kars’ta Köy Okulları 15 Şubat’ta Yüz Yüze Eğitime Başladı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta Köy Okulları 15 Şubat’ta Yüz Yüze Eğitime Başladı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

2020—2021 eğitim öğretim yılının II. Dönemi için okullarda yüz yüze ve uzaktan eğitime 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlanmasına ilişkin MEB tarafından duyurulan takvim ve salgın tedbirleri kapsamında alınacak önlemlerin uygulama esasları ilimizde hassasiyetle takip edilmiştir.

15 Şubat Pazartesi itibarıyla, "birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek” kararı duyurulmuştur.

Ayrıca, İlimizde de İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Sayın Valimiz Türker ÖKSÜZ Başkanlığında toplanarak il ve ilçelerimizde karantina olmayan tüm “Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitim yapılması,” kararına imza atmıştır. Böylece,  köylerimizdeki okullar, I. Dönem olduğu gibi okullardaki salgın tedbirlerini yeniden gözden geçirerek okullarımızın hazır olması ve salgın açısından güvenli halinin devam etmesini sağlamışlardır.

Köy ve benzeri yerleşim yerlerinde, 15 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlanması ile İl Müdürümüz Aydın ACAY beraberindeki Şube Müdürü Yener KARAKUŞ ile Merkez İlçeye bağlı Akbaba, Esenyazı, Kocabahçe, Verimli, Aslanizi köylerinde bulunan okulları ziyaret etmiştir. Okullarına ve öğretmenlerine kavuşan öğrencilerin heyecanına ortak olma duygusu ile öğrencilere ve öğretmenlere yeni dönemde başarı ve sağlık dilemiştir. Ayrıca uygulanan salgın tedbirleri ve alınan önlemlerin gerektiği gibi olması nedeniyle de okul idarecileri ve öğretmenlere teşekkür etmiştir.

İlimizde yüz yüze eğitime başlayan okullarda, MEB’in yayınladığı “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" uyarınca gerekli tüm önlemler alınmıştır.  Alınan başlıca önlemler şu şekildedir:

•             Okullarda tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanması,

•             Tüm okullara ihtiyaç duydukları dezenfektan, sabun gibi temizlik malzemelerinin ulaştırılması,

•             Okul içerisinde öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların maske kullanımıyla ilgili belirlenen kurallar ve gerekli uyarıların yazılı ve görsel olarak paylaşılması,

•             Sınıf ve diğer kapalı ortamların düzenli olarak doğal yollarla havalandırılması,

•             Okullarda temizlik görevlilerinin iş esnasında maskenin yanı sıra eldiven, bone ve benzeri korucuları kullanmaları

•             Okullarda belirlenen noktalarda maske, eldiven gibi atıklar için ayrı olmak üzere elle temas etmeden açılıp kapanabilen atık kutuları yerleştirilmesi,

•             Salgın hastalıktan korunma yollarıyla ilgili eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmesi

•             Öğrenciler arasında malzeme alışverişi yapılmaması için uyarıların gerekli alanlara asılması,

•             Okullara ziyaretçi kabul edilmemesi,

•             Sınıflarda yüksek sesle etkinlik yapılmaması

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.